Lectură de 2 minute

02 Feb 2023 - Știri și Noutăți

De la Valentino la Gucci: cine este Sabato De Sarno, noul director de creație al casei de modă Gucci

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Gucci, unul dintre brandurile de renume din lumea fashion-ului, are un nou director de creație, pe numele său Sabato De Sarno. Numirea lui De Sarno în cadrul Gucci a stârnit rumoare în rândul oamenilor din lumea modei, deoarece acesta ocupă funcția în cadrul Valentino. 

Sursa foto: unsplash.com

Anunțul vine la două luni de la plecarea lui Alessandro Michele, care ocupa poziția încă din 2015.

Gucci a reprezentat două treimi din profiturile grupului kering în 2021 și a adus venituri de aproape 10 miliarde de euro. Dar, după ani de vânzări colosale, susținute de viziunea lui Michele (una care întruchipa o incluziune culturală mai largă despre gen, identitate sexuală și rasă), impulsul a început să scadă. Astfel, în noiembrie 2022, Michele a părăsit brusc brandul, notează New York Times.

În consecință, Gucci a decis să treacă de la a fi un brand condus de modă la a deveni un brand de lux atemporal, după modelul Louis Vuitton și Hermès. Acestea au continuat să crească în ciuda instabilității economice cauzate de pandemia de coronavirus din întreaga lume. În acest sens, brandul modern de fashion a demarat deja campanii de marketing.

Cine este Sabato De Sarno

Inclusiv angajarea lui De Sarno, care a fost sub conducerea lui Pierpaolo Piccioli la Valentino, este o dovadă a schimbării de perspectivă a Gucci. Într-un moment în care industria este forțată mai mult ca niciodată să se gândească la incluziune, De Sarno pledează pentru familiaritate, nu pentru diversitate.

Născut la Napoli, în sudul Italiei, De Sarno, un veteran al industriei, a lucrat în studiourile de design Prada și Dolce & Gabbana înainte de a se alătura Valentino, în 2009.

Într-o declarație recentă, Marco Bizzarri, directorul executiv al Gucci, menționa că De Sarno reprezintă un nou capitol în abordarea modei în cadrul brandului.

Și De Sarno a precizat că este onorat de noua poziție, urmând ca prima sa apariție să fie în septembrie, la Săptămâna Modei, de la Milano.

Citeste si:
Gucci destramă clasamentul luxului, în 2024: cum arată topul celor mai valoroase branduri din lume 
Gucci destramă clasamentul luxului, în 2024: cum arată topul celor mai valoroase branduri din lume 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  De la Valentino la Gucci: cine este Sabato De Sarno, noul director de creație al casei de modă Gucci