Lectură de un minut

07 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Brandurile europene de lux, precum Chanel, Prada sau Cartier, închid magazinele din Rusia

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Mai multe branduri de lux închid temporar magazinele din Rusia și opresc afacerile în țara care a declanșat un război în Ucraina. După ce producătorul de genți Hermes și compania care deține marca Cartier au anunțat primele inițiative, acestea au fost urmate de Chanel, LVMH și Prada.

Producătorul de genți Hermes și Richemont, producătorul bijuteriilor Cartier au fost primele companii care au anunțat astfel de inițiative, urmate de LVMH, Kering și Chanel, scrie Reuters.

„Chanel a decis să oprească temporar afacerea din Rusia, având în vedere îngrijorarea legată de situația actuală, incertitudinea în creștere și complexitatea de a realiza operațiuni”, a transmis compania.

LVMH, care deține, printre altele, brandurile Christian Dior, Givenchy, Kenzo și Bulgari, a închis cele 124 de boutique-uri pe care le are în Rusia, dar va continua să plătească salariile pentru cei 3.500 de angajați.

Francezii de la Kering, care au brandurile Gucci, Saint Laurent și Bottega Veneta, au două magazine și 180 de angajați, pe care vor continua să îi susțină.

Richemont, care are în portofoliu Montblanc, Piaget și Dunhill, a oprit temporar activitatea comercială în Rusia, după cea din Ucraina, în prima zi a invaziei ruse.

Vânzările bunurilor de lux în Rusia sunt mici, comparativ cu principalele motoare de creștere ale industriei: Statele Unite și China. Banca de investiții Jefferies estimează că vânzările de produse de lux din Rusia sunt de aproape 9 miliarde de dolari, circa 6% din cât cheltuie chinezii pe articole luxoase și 14% din cât cheltuie americanii.

Companii internaționale, precum H&M sau Ikea au decis să își oprească operațiunile în Rusia, iar mai mulți retaileri alimentari europeni au horărât să scoată de la raft produsele rusești. Marks & Spencer a oprit livrările către afacerea din Rusia condusă în sistem de franciză.

Citeste si:
C&A vrea să se extindă cu magazine mai mici în centrele orașelor europene
C&A vrea să se extindă cu magazine mai mici în centrele orașelor europene

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Brandurile europene de lux, precum Chanel, Prada sau Cartier, închid magazinele din Rusia