Lectură de 2 minute

12 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Parteneriat românesc: fondatorii Dedeman investesc în afacerile Farmacia Tei și Bebe Tei și cumpără 30% din capitalul social

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Grupul Tei, fondat de Roxana Maftei, și Pavăl Holding, vehicul de investiții controlat de Dragoș si Adrian Pavăl, care deține Dedeman, anunţă încheierea unui parteneriat prin preluarea de către Pavăl Holding a unui pachet de acţiuni reprezentând 30% din capitalul social al Farmaciei Tei și Bebe Tei.

„Investiția fraților Pavăl în Grupul Tei ne va ajuta să putem oferi serviciile noastre unui număr mult mai mare de clienți din România, prin modelul propriu de business și aceeași calitate a serviciilor care ne-au consacrat. Dincolo de capacitatea financiară de care dispune, Pavăl Holding va contribui cu experiența sa în dezvoltarea unei rețele de magazine fizice, precum și expertiza în materie de gestiune financiară performantă. Prin acest parteneriat Grupul Tei își propune să treacă la urmatoarea etapă din evoluţia sa beneficiind cât mai mult de know-how-ul, capacitatea de scalare, dar și de soliditatea financiară pe care Pavăl Holding le aduce“, a declarat Roxana Maftei.

Tranzacția va fi supusă aprobării prealabile a Consiliului Concurenței .

„Acest parteneriat are la baza o viziune de business comună si un set de valori și principii fundamentale pe care le împartașim cu Grupul Tei. Avem încredere că experiența noastră de scalare a unui business de retail împreuna cu expertiza si cunoașterea aprofundată a pieței farma, de puericultură și produse de îngrijire personală de catre Roxana si Irina, vor duce povestea Grupului Tei la următorul nivel de performanță, pe una dintre cele mai dinamice și competitive piețe din România”, a declarat Karina Pavăl, Pavăl Holding.

Brandurile Farmacia Tei și Bebe Tei, controlate de antreprenoarele Roxana Maftei și Irina Cuibotaru, au trecut de pragul de 1 miliard de lei, înregistrând împreună un profit net de peste 45 de milioane de lei.

Farmacia Tei a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri netă de 755,1 milioane de lei și un profit net de 28,4 milioane de lei. Anul trecut, compania a avut 568 de angajați. Atât afacerile, cât și personalul au crescut în pandemie, comparativ cu anul 2019, când compania a raportat o cifră de afaceri de 595 de milioane de lei și un profit net de 16,9 milioane de lei, cu 486 de angajați.

Magazinul Bebe Tei a avut anul trecut afaceri nete de 382,3 milioane de lei și un profit net de 17,1 milioane de lei, cu cei 354 de angajați. Anul anterior, magazinul a înregistrat afaceri de 356,4 milioane de lei și un profit de 12,2 milioane de lei, cu același număr de angajați.

Prezenta din anul 1992 pe piață, Farmacia Tei a ajuns la şase unități, cinci în Bucureşti şi una în Constanţa. Farmacia Tei are peste 20.000 de produse farmaceutice, potrivit propriului site.

Citeste si:
ROCA Industry cumpără producătorul de uși Workshop Doors pentru 30 de milioane de lei și ajunge la 9 companii în portofoliu
ROCA Industry cumpără producătorul de uși Workshop Doors pentru 30 de milioane de lei și ajunge la 9 companii în portofoliu

Din brandul Farmaciei Tei s-au desprins patru magazine pentru bebeluși, numite Bebe Tei, trei în Capitală și unul în Constanța. Supermarketul a apărut pe piaţa din București în 2014.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Parteneriat românesc: fondatorii Dedeman investesc în afacerile Farmacia Tei și Bebe Tei și cumpără 30% din capitalul social