Lectură de 3 minute

12 Apr 2021 - Interviuri și Analize

Cât costă testele rapide antigen Covid-19: ce retaileri și farmacii le comercializează online

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Testele rapide antigen Covid-19 au devenit tot mai accesibile populației, care la mai bine de un an de la izbucnirea pandemiei de coronavirus poate verifica acasă infectarea cu coronavirus. Acestea sunt comercializate online atât în farmacii cât și în magazinele unor retaileri, care le pun la vânzare cu prețuri care pornesc de la 30 de lei și pot depăși câteva sute de lei, în funcție de producător sau de alte costuri suplimentare, precum livrarea sau numărul de bucăți dintr-un pachet.

Prețul unui test rapid antigen SARS-CoV-2, care permite autotestarea, diferă în funcție de unde este comandat, dar și de producătorul acestuia, obligativitatea celor care le comercializează fiind să fie conforme și să îndeplinească anumite cerințe.

Deși recomandarea este ca testele rapide Covid-19 să fie realizate de către personal autorizat medical, există posibilitatea să fie efectuate și acasă - cu atenție și urmând indicațiile cu care se livrează - rezultatul fiind disponibil în 15 minute de la prelevarea probei. Acesta este cel mai rapid este și cel mai nou tip de testare capabil să detecteze antigeni (partea de virus recunoscută de sistemul imunitar). Folosirea se indică în cazul unor simptome de coronavirus, iar dacă rezultatul este pozitiv se impune raportarea către autorități - testul poate indica infecția doar în faza acută a bolii, conform Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

Farmacii online unde comanzi teste antigen rapide

O farmacie online unde poți găsi și comanda teste Covid este Help Net, care oferă transport gratuit la unele dintre ele sau chiar discount. Momentan, aici, cel mai ieftin test costă 32.99 de lei și se poate ajunge la 49,90 pentru două bucăți sau la 300 de lei pentru un kit cu cinci produse.

Și farmacia Dr. Max are la vânzare teste rapide antigen Covid-19, dar în prezent vine cu doar trei opțiuni - 24,99 de lei pentru o bucată sau peste 200 de lei pentru un pachet cu 10 unități.

Farmacia Tei oferă online clienților teste rapide antigen în două variante - 26 de lei o bucată și 90 de lei cinci bucăți. Și pe Farmacia La Preț Mic sunt puține alegeri, în prezent doar trei: 24,90 lei (unul), 49,80 (două) și 124,50 lei (cinci).

Farmacia online Belladona are teste antigen ori la 32,50 lei, ori la 35 de lei. Pe Piluka.ro valorile sunt ceva mai ridicate: 80,01 lei, 105,84 lei,143,64 lei pentru două bucăți, respectiv câte cinci produse în fiecare cutie.

VEZI aici unde poți comanda medicamente cu livrare la domicliu.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru

Retaileri care vând online teste antigen Covid-19

Și cel.ro vinde teste pentru testarea virusului corona. Pentru că retailerul are marketplace și comercianții diferă, și stocul și noutățile se actualizează constant. Cel mai ieftin test costă 30 de lei și cel mai scump este o cutie cu 25 de unități, care depășește 2.000 de lei. Între acestea există și alte variante.

Din același sector, retail de electronice, Domo are online teste rapide Covid-19. Și aici, conform datelor de pe platformă, se pot comanda cu costuri cuprinse între 30-65 de lei o singură bucată, dar sunt și alte seturi cu mai multe unități în cutie.

eMag are multiple teste de Covid-19 comercializate de diverși comercianți, iar prețurile sunt la fel de variate: de la 29 de lei și până la 1.000 de lei pentru un kit cu 25 de exemplare; totul este condiționat de brandul lor sau de cel care le vinde.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Cât costă testele rapide antigen Covid-19: ce retaileri și farmacii le comercializează online