Lectură de un minut

30 Jun 2023 - Știri și Noutăți

O parte din băuturile spirtoase de pe piața UE conțin acum informații privind consumul de energie

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Două treimi (66%) din volumul total al băuturilor spirtoase comercializate pe piața UE conțin în prezent informații despre consumul de energie pe ambalaj, potrivit spiritsEUROPE, iar această proporție este pe cale să crească în următorii ani.

Sursa foto: Unsplash

Grupul, care reprezintă industria băuturilor spirtoase la nivel european, a făcut acest anunț într-un raport de activitate, adăugând că această piatră de hotar indică faptul că producătorii de băuturi spirtoase din Europa "își respectă angajamentul de a furniza informații energetice pe etichete", potrivit ESM.com.

Soluții de etichetare electronică

În plus, spiritsEUROPE a declarat că, lucrând în strânsă cooperare cu sectorul vitivinicol, producătorii de băuturi spirtoase dezvoltă soluții de etichetare electronică care permit consumatorilor să acceseze informații specifice despre produse prin intermediul tehnologiei codurilor QR.

"Credem cu tărie în beneficiile etichetelor electronice, de la reducerea deșeurilor de ambalaje, la furnizarea de informații detaliate și adaptate consumatorilor, la reducerea costurilor de producție și la încurajarea inovației", a declarat Ulrich Adam, directorul general al spiritsEUROPE.

Adam a adăugat că se așteaptă să vadă "progrese rapide" în ceea ce privește implementarea etichetării digitale în viitorul apropiat.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  O parte din băuturile spirtoase de pe piața UE conțin acum informații privind consumul de energie