Lectură de un minut

30 Jun 2023 - Știri și Noutăți

A apărut berea sustenabilă, realizată din resturi de pâine 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Retailerul spaniol El Corte Inglés a anunțat lansarea berii Mica de Pan, o bere realizată în colaborare cu producătorul artizanal Cervezas Mica, care folosește resturile de pâine din brutăriile sale. 

Sursa foto: Pixabay

Retailerul spaniol a declarat că acest proiect sustenabil face posibilă închiderea cercului prin utilizarea resturilor de pâine, care la sfârșitul zilei nu au fost vândute de brutăriile sale din Valladolid, ca ingredient pentru a dezvolta o bere care va fi vândută în toată Spania, relatează ESM.

Procesul de fermentare

El Corte Inglés a declarat că elaborarea Mica de Pan necesită o procedură diferită de cea a unei beri convenționale și, deși procesele de fermentare și macerare sunt aceleași, alte câteva procese diferă.

Pâinea folosită furnizează berii amidon și zahăr, care, la fel ca și malțul, sunt elemente necesare pentru o fermentare corectă.

Pentru primul lot, au fost folosite 72% malț de orz și 28% pâine, în timp ce, în viitor, grupul este încrezător că se poate obține un conținut de pâine de 40% sau 45%.

Beneficii durabile

El Corte Inglés a declarat că, prin utilizarea pâinii ca unul dintre ingredientele Cerveza Mica, acest program economisește utilizarea terenurilor arabile pentru cerealele necesare pentru fabricarea berii, contribuind totodată la reducerea deșeurilor alimentare din lanțul său de producție.

Mica de Pan poate fi găsită în supermarketurile El Corte Inglés și Hipercor din întreaga Spanie, precum și în anumite puncte de vânzare Supercor, a precizat grupul.

Citeste si:
Cunoscutul brand spaniol KAMALION by LA CASA DE LAS CARCASAS a intrat pe piața din România
Cunoscutul brand spaniol KAMALION by LA CASA DE LAS CARCASAS a intrat pe piața din România
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  A apărut berea sustenabilă, realizată din resturi de pâine