Retailerul spaniol a declarat că acest proiect sustenabil face posibilă închiderea cercului prin utilizarea resturilor de pâine, care la sfârșitul zilei nu au fost vândute de brutăriile sale din Valladolid, ca ingredient pentru a dezvolta o bere care va fi vândută în toată Spania, relatează ESM.
Procesul de fermentare
El Corte Inglés a declarat că elaborarea Mica de Pan necesită o procedură diferită de cea a unei beri convenționale și, deși procesele de fermentare și macerare sunt aceleași, alte câteva procese diferă.
Pâinea folosită furnizează berii amidon și zahăr, care, la fel ca și malțul, sunt elemente necesare pentru o fermentare corectă.
Pentru primul lot, au fost folosite 72% malț de orz și 28% pâine, în timp ce, în viitor, grupul este încrezător că se poate obține un conținut de pâine de 40% sau 45%.
Beneficii durabile
El Corte Inglés a declarat că, prin utilizarea pâinii ca unul dintre ingredientele Cerveza Mica, acest program economisește utilizarea terenurilor arabile pentru cerealele necesare pentru fabricarea berii, contribuind totodată la reducerea deșeurilor alimentare din lanțul său de producție.
Mica de Pan poate fi găsită în supermarketurile El Corte Inglés și Hipercor din întreaga Spanie, precum și în anumite puncte de vânzare Supercor, a precizat grupul.