Lectură de 4 minute

01 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Next Root Management Systems devine un one-stop-shop al industriei de HoReCa

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Next Root Management Systems, agenția de consultanță HoReCa, devine un one-stop-shop pentru industria de hoteluri, restaurante și catering. Proiectele noi implementate de agenția de consultanță în ultimele 12 luni au avut bugete cuprinse între 60.000 și 100.000 de euro, investiția inițială ajungând la aproximativ 1.000 de euro / metru pătrat, potrivit unui comunicat de presă.

Agenția de consultanță HoReCa, condusă de către Dragoș Panait, adaugă serviciilor sale de consultanță operațională și management, identificarea de furnizori, recrutări, formarea echipelor, dar și intermedierea relației cu terțele părți.

Clienții Next Root Management Systems au acum acces, prin intermediul agenției, la servicii imobiliare, de marketing și comunicare, design, consultanță culinară și oenologică, producție publicitară etc.

„Puși în fața unor situații fără precedent, operatorii HoReCa au avut nevoie, pentru a supraviețui, să își reducă la maximum pierderile, să justifice fiecare cheltuială și să transforme fiecare sursă de costuri, într-una generatoare de venit. În acest context, selectarea furnizorilor potriviți și a angajaților-cheie au devenit aspecte care necesită extrem de multă precizie”, a declarat Dragoș Panait, fondator Next Root Management Systems.

Numărul angajaților din HoReCa s-a redus

Conform Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, numărul de angajați din industria hotelurilor și a restaurantelor s-a redus cu 19% față de 2019, de la 186.000, la 150.000. Mai mult, lipsa de predictibilitate și situația dezechilibrată în care se află HoReCa au determinat ca încrederea în industrie să scadă, făcând ca tot mai multe poziții să fie dificil de umplut. Acest lucru afectează activitatea restaurantelor și hotelurilor, care consumă resurse pe procese de recrutare, dar cu șanse reduse de succes.

Peste o treime dintre angajații HoReCa au trecut prin procese de reconversie profesională sau au emigrat, iar cei rămași sunt reticenți în a continua o carieră în acest domeniu, ceea ce îngreunează procesele de recrutare. Astfel, Next Root Management Systems pune în legătură operatorii și resursele umane.

De exemplu, creăm, pentru clienții noștri, un sistem operațional format dintr-un consultant și o echipă în care fiecare angajat are un rol bine delimitat, cu responsabilități concrete, standardizate. Prin programe de training și manuale operaționale bine puse la punct, dezvoltăm în rândul angajaților o serie de capabilități, care asigură buna desfășurare a proiectului. Astfel, profitabilitatea per angajat este îmbunătățită, generând reduceri de până la 20-30% ale bugetelor asociate cu resursele umane”, explică Dragoș Panait.

Analizele agenției de consultanță HoReCa arată că salariul mediu pentru un head chef (coordonator de bucătărie) ajunge la 1.500 de euro / lună, în timp ce un sous chef câștigă lunar în jur de 700 de euro, iar un manager de restaurant 1.000 de euro.

Citeste si:
Festivalul cafelei în București: când și unde va avea loc
Festivalul cafelei în București: când și unde va avea loc

Investiția inițială ajunge la 1.000 euro / mp

Nivelul pierderilor cumulate nete, din HoReCa a ajuns la 2,3 miliarde de lei, cu 220% mai mult decât în 2020, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor.

Anul 2021 marchează reluarea investițiilor în HoReCa, în concepte noi, casual, cu bucătării eficiente, care deservesc atât structuri to-go, cât și takeaway sau săli de mese. Ideea de a depinde de o singură sursă de venit nu mai este o opțiune pentru mulți operatori, care ne cer să le creăm structuri flexibile și extrem de eficiente”, continuă Dragoș Panait.

70 de furnizori, până la sfârștiul anului 2021

În prezent, baza de furnizori verificați de Next Root Management Systems include peste 50 de companii, care oferă servicii și produse, societăți mici, medii și mari, care pot gestiona de la proiecte minore, de tip start-up, până la cele de extindere, replicare sau francizare.

Selecția a fost făcută în funcție de o serie de factori: raportul calitate-preț, îndeplinirea la timp a livrabilelor, condițiile comerciale și flexibilitatea. Până la sfârșitului anului 2021, Next Root Management Systems își propune să depășească 70 de furnizori verificați.

Pentru aceasta, au deschis o secțiune de înscrieri pe site-ul companiei, unde cei ce oferă servicii și produse dedicate industriei de HoReCa își pot lăsa datele de contact. Fiecare societate înscrisă va fi vizitată și evaluată de către echipa agenției, înainte de a fi adăugată catalogului propriu.

Agenția de consultanță HoReCa Next Root Management Systems a fost fondată în 2018, de către Dragoș Panait.

În cei 2 ani și jumătate de activitate, compania a implementat peste 50 de proiecte de consultanță, printre care se numără pizzeria artizanală Antica Pizza (București), rotiseria Puiu’ Mamii (București), cafeneaua RUA Espresso Bar, restaurantul Casa Hrisicos (Constanța), cofetăria DulceBun (București), hotelul și restaurantul Pergola Boutique Hotel (București). În prezent, agenția Next Root Management Systems este responsabilă pentru operarea a 6 proprietăți HoReCa din București și din țară.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Next Root Management Systems devine un one-stop-shop al industriei de HoReCa