Lectură de 2 minute

09 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Nestlé închide o fabrică din Marea Britanie. Aproape 600 de locuri de muncă riscă să fie desființate

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Compania Nestlé de produse alimentare și băuturi anunță că va închide o fabrică din nord-estul Angliei, respectiv Fawdon. Activitatea la acest punct de lucru va fi sistată definitiv până la finalul anului 2023, lucru care pune în pericol aproape 600 de locuri de muncă. 

Decizia vine în contextul în care producătorul KitKat transferă producția din Fawdon către alte două unități din Marea Britanie, în York și Halifax, unde își va concentra producția, după o investiție de 29,4 milioane de lire sterline (40,8 milioane de dolari). Fabrica din Fawdon se va închide până în 2023, notează Reuters.

Fabrică Nestlé închisă în pandemie

"Decizia de a propune închiderea Fawdon este făcută în baza unor investiții semnificative și un efort susținut de echipa fabricii pentru a reduce complexitatea și a introduce noi produse în ultimii ani", au declarat reprezentanții Nestlé din Marea Britanie.

Se estimează că 573 de locuri de muncă sunt expuse pericolului de a fi desființate. Fabricile Nestlé din York și Halifax produc unele dintre cele mai populare mărci ale producătorului de ciocolată. York este, de asemenea, baza pentru centrul global de cercetare și dezvoltare Nestle Confectionery.

Sindicatul GMB a declarat că va cere o „întâlnire urgentă” cu conducerea Nestlé pentru a înțelege de ce au fost luate aceste decizii, adăugând că și un al doilea sindicat, Unite, va face echipă cu acesta pentru a face campanie împotriva acestor hotărâri. Repezentanții au declarat că anunțurile venite în timpul unei pandemii globale sunt "amare și fără inimă".

CITEȘTE despre investiția Nestlé de peste 3 miliarde de franci elvețieni pentru a reduce impactul activității asupra mediului, mizând pe agricultură regenerativă și energie verde

Nestlé a completat că nu „subestimează impactul” pe care închiderea ar putea să îl aibă în zonă și asupra angajaților săi și că va găsi modalități pentru a-i sprijini în timpul procesului de consultare dacă închiderea va fi aprobată.

Citeste si:
Agricultura viitorului, ediția 2024. Evenimentul industriei de profil integrează în premieră o secțiune dedicată retailului, adresând întregul lanț alimentar
Agricultura viitorului, ediția 2024. Evenimentul industriei de profil integrează în premieră o secțiune dedicată retailului, adresând întregul lanț alimentar

Afacerile Nestlé, creștere minoră

În ceea ce privește vânzările grupului Nestlé Global, acestea au crescut cu doar 1,3% în primul trimestru de anul acesta, ajungând la 19,1 miliarde de euro. Pe categorii de produse, cele mai mari creșteri le-au înregistrat brandurile de cafea Nescafe și Starbucks și mâncarea pentru pisici Purina.

Nestlé este o companie de produse alimentare și băuturi, prezentă în 189 de țări din întreaga lume, cu peste 300.000 de angajați. Cele peste 2000 de brand-uri ale Nestlé includ nume precum Nescafé, Nespresso, Maggi și Nesquik. Sediul principal al Nestlé se află în Vevey, Elveția, unde compania a fost fondată în urmă cu mai bine de 150 de ani. În România au fost introduse de curând noutăți la toate categoriile de produse.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nestlé închide o fabrică din Marea Britanie. Aproape 600 de locuri de muncă riscă să fie desființate