Lectură de 2 minute

04 Mar 2021 - Știri și Noutăți

După un an cu pierderi și concedieri, Marks&Spencer oferă 360 de locuri de muncă pentru tineri, în baza unui program guvernamental

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Retailerul de modă Marks & Spencer va asigura 360 de locuri de muncă tinerilor cu vârsta între 16 și 24 de ani, ca parte a unui plan de a le oferi o oportunitate în carieră. Cei selectați vor beneficia atât de remunerație, cât și de training și de acumularea unor cunoștințe în retail. 

Campania de angajări este derulată în parteneriat cu o asociație de caritate din Marea Britanie, The Prince's Trust, scrie Retail Gazette. Schema va fi divizată în două procese de recrutare, în aprilie, respectiv iunie anul acesta, cu 180 de persoane angajate de fiecare dată.

Ideea este sprijinită de Kickstart, program guvernamental englez. Acesta asigură finanțare pentru crearea de noi locuri de muncă pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani, care sunt expuși riscului de șomaj pe termen lung.

Noul plan face parte și din inițiativa Marks&Spencer pentru angajări, retailerul derulând ceva similar prin programul Marks&Start. Prin intermediul acestuia, retailerul a ajutat deja peste 20.000 de tineri care se confruntă cu excluziunea pe piața muncii.

Aplicanții care vor fi selectați vor începe trainingul prin a fi asistenți de clienți, timp de șase luni luând parte la diverse activități din mai multe departamente. Pozițiile vor fi disponibile în Marea Britanie, inclusiv în cele 30 de magazine regionale ale academiei Marks&Start, iar aceștia vor fi plătiți ca ceilalți angajați.

După finalizarea procesului de șase luni, Marks&Spencer va ajuta participanții în plasarea lor pe poziții permanente în magazine.

Directorul de retail Marks&Spencer, Sacha Berendji a completat „Prin parteneriatul nostru cu The Prince’s Trust suntem mândri că am sprijinit mii de oameni care se confruntă cu obstacole în a-și începe o carieră. Acum, mai mult ca oricând, ca urmare a pandemiei, știm că provocările de a găsi un loc de muncă sunt și mai mari pentru tineri.”

Anunțul vine în contextul în care retailerul de modă Marks&Spencer a înregistrat pierderi pentru prima oară în 94 de ani de când este cotat la bursă, cauza fiind impactul pandemiei. Totodată, în vara anului trecut compania anunța că ar urma să concedieze 950 de angajați din sediul central și magazinele din Marea Britanie, de asemenea în contextul crizei de Coronavirus.

Citeste si:
Auchan atacă creșterea prețurilor cu un nou tip de magazin: retailerul a inaugurat hipermarketul ATAC Hiper Discount
Auchan atacă creșterea prețurilor cu un nou tip de magazin: retailerul a inaugurat hipermarketul ATAC Hiper Discount

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  După un an cu pierderi și concedieri, Marks&Spencer oferă 360 de locuri de muncă pentru tineri, în baza unui program guvernamental