Lectură de un minut

20 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Impactul pandemiei de Coronavirus: Marks&Spencer UK va concedia 950 de persoane

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul Marks&Spencer va concedia 950 de angajați din sediul central și magazinele din Marea Britanie, în contextul pandemiei de Coronavirus care a afectat retailerii la nivel mondial, scrie The Guardian.

În 2019, retailerul a închis circa 54 de magazine, iar acum se pregătește să închidă alte 70, ceea ce va afecta sute de locuri de muncă.

Magazinele cu mâncare M&S au rămas deschise de la debutul pandemiei, dar vânzările de haine s-au redus considerabil, ajungând la o scădere de până la 84%, a anunțat compania.

Aproape 27.000 din cei 78.000 de angajați ai retailerului au beneficiat de indemnizația de șomaj tehnic.

Retailerul și-a anulat dividendele către investitori și a împrumutat 300 de milioane de lire printr-un mecanism de finanțare pus la dispoziție de guvern.

Mai mulți retaileri au anunțat că vor concedia o parte din angajați. Recent, Esprit a anunțat că va închide jumătate din magazinele pe care le are în Germania și va concedia 1.100 de angajați.

H&M va închide 170 de magazine anul acesta, din cauza pierderilor înregistrate pe fondul pandemiei de Coronavirus, iar Inditex, cel mai mare retailer de fashion din lume, ce deține brandurile Zara, Massimo Dutti, Bershka sau Stradivarius, a anunțat că va închide aproximativ 1.200 de magazine pentru a se concentra pe comerțul online.

Citeste si:
Angajări Primark: Retailerul de fashion caută angajați pentru magazinul din Timișoara
Angajări Primark: Retailerul de fashion caută angajați pentru magazinul din Timișoara
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Impactul pandemiei de Coronavirus: Marks&Spencer UK va concedia 950 de persoane