Lectură de 2 minute

03 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Marius Juncanariu, noul director al DS Smith, fabrica de hârtie pentru ambalaje din Zărnești

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

DS Smith, producător de ambalaje sustenabile, anunță numirea lui Marius Juncanariu în funcția de director general al fabricii de hârtie pentru ambalaje din Zărnești, începând cu luna mai, potrivit unui comunicat de presă.

Marius Juncanariu preia acest rol de la Alan Young, care își va continua activitatea în cadrul grupului DS Smith, la nivel european.

​Cu o experiență profesională de peste 15 ani și specializări multiple incluzând domenii precum finanțe, contabilitate, control, raportare și management, Marius Juncanariu s-a alăturat companiei DS Smith Zărnești în martie 2018, în calitate de director financiar. De profesie este economist și a absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, fiind licențiat în Economie și Administrarea Afacerilor.

„Unitatea de producție de la Zărnești, care va împlini curând 170 de ani de tradiție, intră acum într-o nouă etapă, axată pe eficiență, grijă față de mediu și implicare în dezvoltarea comunității locale. Sunt convins că, alături de colegii mei, vom reuși să ne atingem obiectivele și să implementăm cu succes toate investițiile planificate, contribuind concret la dezvoltarea economiei locale și a orașului Zărnești”, a declarat Marius Juncanariu.

Recent, DS Smith Zărnești a anunțat că va investi 11 milioane de euro pentru înlocuirea sistemului de canalizare, achiziția și punerea în funcțiune a unei noi stații de epurare a apelor tehnologice, dar și a unui incinerator, în perioada 2021 – 2023.

Fabrica DS Smith din Zărnești este o unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din România, asigurând necesarul pentru aproape jumătate din piața locală și utilizează ca materie primă 100% deșeurile de hârtie și carton.

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie pentru ambalaje, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.

DS Smith este unul dintre principalii furnizori globali de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Cu sediul central la Londra și membru al FTSE 100, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări, cu aproximativ 34.000 de angajați.

Citeste si:
Cum va ajunge “România Neutră” climatic până în 2050? Pașii pe care țara noastră trebuie să bifeze
Cum va ajunge “România Neutră” climatic până în 2050? Pașii pe care țara noastră trebuie să bifeze

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Marius Juncanariu, noul director al DS Smith, fabrica de hârtie pentru ambalaje din Zărnești