Lectură de 2 minute

05 Mai 2021 - Știri și Noutăți

​​​​​​​DS Smith investește 11 milioane de euro în fabrica de hârtie de la Zărnești

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de ambalaje sustenabile DS Smith Zărnești va investi 11 milioane de euro pentru înlocuirea sistemului de canalizare, achiziția și punerea în funcțiune a unei noi stații de epurare a apelor tehnologice, dar și a unui incinerator, în perioada 2021 – 2023.

Investiția într-un incinerator va permite scăderea consumului de gaz la nivelul fabricii și a amprentei de dioxid de carbon cu până la 20% pe an. În același timp, noile echipamente vor contribui la reducerea consumului de apă proaspătă cu până la 20%, respectiv reducerea cu 60% a cantității de deșeuri tehnologice, printr-o mai bună valorificare internă a acestora.

Calendarul final al implementării va putea fi stabilit în funcție de perioada necesară eliberării avizelor de către autoritățile de resort, potrivit unui comunicat de presă.

”Obiectivul planului nostru de investiții este acela de a crește eficiența activității de producție a hârtiei, și, totodată, de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător, printr-o mai bună gestionare a resurselor și un nivel mai redus de emisii de dioxid de carbon. Vrem să aducem în fabrică tehnologie de ultimă generație, pentru a continua să ne desfășurăm activitatea la un nivel de performanță ridicat”, a declarat Marius Juncanariu, directorul DS Smith Zărnești.

Fabrica de hârtie DS Smith Zărnești dezvoltă o serie de inițiative menite să susțină educația și biodiversitatea, noi proiecte urmând să fie lansate pe parcursul anului 2021. Anul trecut, compania a încheiat un parteneriat cu școlile gimnaziale din Zărnești, prin intermediul căruia peste 300 de elevi au participat la sesiuni interactive pe teme precum protecția mediului, colectarea selectivă a deșeurilor și economia circulară.

Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din România, asigurând necesarul pentru aproape jumătate din piața locală și utilizează ca materie primă 100% deșeurile de hârtie și carton.

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie pentru ambalaje, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și trei puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.

DS Smith este unul dintre furnizorii globali de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Cu sediul central la Londra, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări, cu o echipă de aproximativ 34.000 de angajați. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.

Citeste si:
Rottaprint a investit peste 60 de milioane de euro și a tipărit peste 700 de milioane de metri liniari în ultimele trei decenii
Rottaprint a investit peste 60 de milioane de euro și a tipărit peste 700 de milioane de metri liniari în ultimele trei decenii

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ​​​​​​​DS Smith investește 11 milioane de euro în fabrica de hârtie de la Zărnești