Lectură de 8 minute

14 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Lista retailerilor care au anunțat disponibilizări, în 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

De la începutul anului 2023, marii retaileri, de la magazine universale până la mărci directe către consumatori, și-au redus personalul, industria fiind puternic afectată de provocările legate de forță de muncă și de inflație. Iată mai jos lista retailerilor care au anunțat disponibilizări în 2023, la nivel internațional.

Sursa foto: Shutterstock.com

Lista retailerilor care au anunțat disponibilizări, în 2023

Iată lista retailerilor care au anunțat disponibilizări în 2023, la nivel internațional, potrivit BusinessInsider:

  • Funko: producătorul de figurine de colecție a înregistrat o scădere continuă a vânzărilor în veniturile din al doilea trimestru și a anunțat un plan de concediere a 180 de angajați (aproximativ 12% din personalul său).
  • Amyris: Compania de biotehnologie a anunțat că va închide două dintre mărcile sale de frumusețe, Costa Brazil și Onda Beauty, și se așteaptă să reducă 36 de locuri de muncă, a raportat Business of Fashion.
  • Wish: Marketplace-ul intenționează să concedieze 255 de angajați până la sfârșitul anului, potrivit unui dosar la SEC din 1 august. Restructurarea va afecta 41% din forța de muncă a companiei din SUA și 26% din forța de muncă internațională, conform dosarului.
  • CVS: Giantul farmaciei a spus că intenționează să reducă 5.000 de locuri de muncă, dintre care majoritatea sunt poziții corporative. Compania a declarat, pentru The Wall Street Journal, că în prezent nu se așteaptă ca rolurile orientate către clienți din magazinele și farmaciile sale să fie afectate de aceste disponibilizări.
  • Lululemon: Compania a concediat 100 de angajați de la Lululemon Studio, partea a afacerii sale care include marca de tehnologie de fitness Mirror. Disponibilzările vin în timp ce compania se îndepărtează de hardware și se concentrează mai mult pe digital.
  • Peloton: Compania de fitness intenționează să concedieze 11 angajați la sediul central din Midtown Manhattan în octombrie, pe măsură ce se mută în Plano, Texas, conform unei notificări WARN.
  • Walgreens: Lanțul de farmacii va reduce 504 de roluri sau aproximativ 10% din forța de muncă, a raportat Chicago Sun Times. Disponibilizările vor fi în întregime la nivel corporativ - niciunul dintre angajații Walgreens din magazin, call center sau fulfillment center nu vor fi afectați.
  • The Container Store: magazinul de produse de depozitare și organizare a anunțat, în mai, la un apel trimestrial privind veniturile, că intenționează să concedieze aproximativ 15% din personalul centrului său de asistență. În plus, compania intenționează să renunțe la 3% din forța de muncă din magazine și centre de distribuție.
  • Allbirds: businessul cu pantofi a renunțat la 21 de angajați la nivel global, în mai, conform unei companii depuse la Comisia de Valori Mobiliare din SUA. Această mișcare a venit în momentul în care co-fondatorul Allbirds, Tim Brown, care anterior a fost co-CEO, a trecut la rolul de chief innovation officer.
  • Dollar Tree: Retailerul, care deține și Family Dollar, va renunța la aproximativ 90 de angajați corporativi din Chesapeake, Virginia, a confirmat compania pentru Retail Dive, în mai.
  • Gap: Retailerul va concedia 1.800 de angajați corporativi, precum și membri ai „forței de muncă superioare”, cum ar fi liderii de magazine regionale, a declarat compania. într-un dosar la Securities and Exchange Commission. Este a doua rundă de concedieri la Gap în mai puțin de un an – 500 de angajați corporativi au fost demiși în septembrie 2022.
  • Nordstrom: Un număr necunoscut de angajați din departamentul de tehnologie al lanțului de magazine universale, inclusiv ingineri software și manageri de programe, au fost disponibilizați în aprilie. La începutul acestui an, Nordstrom a anunțat că își va închide operațiunile în Canada până la sfârșitul lunii iunie, rezultând în aproximativ 2.500 de locuri de muncă.
  • Whole Foods: bacănia deținută de Amazon concediază câteva sute de muncitori. Reducerile, care vor avea loc în următoarele două luni, vor afecta angajații din echipele globale de asistență ale Whole Foods și pe cei care gestionează operațiunile regionale.
  • Best Buy: Sute de angajați ai magazinelor din întreaga țară vor fi concediați de retailerul de electronice, a raportat Wall Street Journal în aprilie, deși nu a specificat un total.
  • David's Bridal: Retailul de mirese în conflict a depus cererea de insolvență în aprilie, după ce a emis o notificare că va concedia 9.236 de angajați la nivel național. Dar, pe 14 iulie, un judecător a aprobat vânzarea lui David's Bridal către Cion Investment Corp., într-o afacere care se așteaptă să păstreze 7.000 de locuri de muncă și să mențină deschise 195 de magazine.
  • Blue Nile: Compania de bijuterii va concedia 119 angajați începând din iulie. Compania a fost achiziționată de Signet Jewelers în 2022, iar un purtător de cuvânt al Blue Nile a spus că rolurile sunt reduse ca urmare a integrării în noua sa companie-mamă.
  • J.Crew: Aproximativ 40 de angajați corporativi au fost disponibilizați recent, circa 3% din forța de muncă a companiei
  • Walmart: Lanțul de magazine mari a eliminat sute de locuri de muncă în magazine și centre de livrare în acest an. Sute de persoane au fost disponibilizate la centrele de e-commerce din întreaga țară, în timp ce 480 de posturi au fost tăiate din cauza închiderii magazinelor din Portland, Oregon, potrivit documentelor depuse la stat. De asemenea, compania închide trei centre tehnologice în Texas, Oregon și California și oferă acelor angajați opțiunea de a se muta la sediul său din Arkansas sau de a accepta un pachet de indemnizație.
  • Gopuff: Starup-ul de livrare a concediat peste 100 de angajați, aproximativ 2% din forța de muncă în martie, a raportat Bloomberg. Este a treia rundă de concedieri a lui Gopuff în ultimul an.
  • Zulily: Retailerul online a redus un număr nedezvăluit din cei aproape 2.000 de angajați corporativi ai săi într-un efort de a reduce cheltuielile, a raportat Puget Sound Business Journal, în martie.
  • Poshmark: În februarie, la aproximativ două luni după ce a fost achiziționat de firma sud-coreeană Naver, Poshmark a concediat mai puțin de 2% din forța de muncă din SUA. Forța sa de muncă globală este de peste 800, conform paginii LinkedIn a companiei.
  • The RealReal: Compania de transport de lux a disponibilizat 230 de angajați, aproximativ 7% din forța de muncă, conform unui dosar de reglementare din februarie.
  • Lidl: Aproximativ 200 de angajați corporativi din SUA au fost disponibilizați din lanțul de alimente german.
  • Neiman Marcus: Magazinul universal de ultimă generație a redus cu 5% din personal pe fondul unei „reașezări strategice pentru a accelera creșterea clienților de lux”.
  • REI: 167 de angajați corporativi au fost disponibilizați în februarie, aproximativ 8% din personalul de la sediul companiei și 1% din forța de muncă totală.
  • Stitch Fix: aproximativ 20% din forța de muncă salariată a mărcii de 1.700 de angajați a fost tăiată în ianuarie, pe fondul încetinirii vânzărilor și al unei baze de clienți în scădere.
  • Everlane: 17% din personalul corporativ al mărcii de îmbrăcăminte și mai puțin de 3% din forța de muncă din retail au fost tăiați în efortul de a „îmbunătăți profitabilitatea în 2023”.
  • Wayfair: Retailerul online de bunuri pentru casă a tăiat 1.750 de locuri de muncă sau aproximativ 10% din forța de muncă în ianuarie. Majoritatea disponibilizărilor, aproximativ 1.200 de posturi, au fost angajați corporativi într-un efort de a „elimina straturile de management și de a se reorganiza pentru a fi mai agili”, a spus Wayfair.
  • Saks.com: cel puțin 100 de posturi au fost eliminate la filiala de comerț electronic din Saks Fifth Avenue, aproximativ 3,5% din personalul său. Site-ul de comerț electronic al lui Saks Off 5th a efectuat și concedieri, deși nu este clar câți lucrători au fost afectați.
  • The Bay: filiala de comerț electronic a magazinului universal canadian Hudson's Bay a concediat mai puțin de 2% dintre angajați.
  • Robust: Marca de covoare a tăiat 100 de locuri de muncă corporative în ceea ce compania a spus că este o mișcare de a se poziționa mai bine pentru „mediul economic provocator de astăzi”.
  • Amazon: aproximativ 18.000 de angajați au fost disponibilizați în ianuarie, mulți dintre ei concentrați pe segmentul de e-commerce.
  • Zappos: Peste 300 de muncitori, aproximativ o cincime din forța de muncă a companiei, au fost disponibilizați de marca de pantofi online deținută de Amazon, ca parte a disponibilizărilor din ianuarie.
  • Yves Rocher: Grupul francez de cosmetice Yves Rocher nu mai vede viitorul magazinelor din Germania, Austria și Elveția. Compania va închide cele 140 de unități existente în aceste țări, urmând ca 350 de oameni să rămână fără locuri de muncă.
  • Carrefour: retailerul ar urma să intre într-un proces amplu de restructurare. Potrivit zvonurilor apărute în piață, unul din opt locuri de muncă din sediul central din Franța este în pericol. Circa 1.000 de poziții din sediul central din Franța se află în vizorul restructurării, scrie RetailDetail.eu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lista retailerilor care au anunțat disponibilizări, în 2023