Lectură de 2 minute

05 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Amazon va concedia, de fapt, peste 18.000 de angajați. Ce departamente vor fi afectate

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Disponibilizările Amazon.com vor crește acum la peste 18.000 de posturi, ca parte a unei reduceri a forței de muncă pe care compania a dezvăluit-o anterior, a declarat Andy Jassy, CEO. Decizia de concediere urmează să fie înmânată angajaților începând cu 18 ianuarie. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Concedierile se ridică la 6% din cei aproximativ 300.000 de angajați din birourile Amazon. Gigantul online Amazon are, în total, peste 1,5 milioane de muncitori, inclusiv personalul de depozit, ceea ce îl face al doilea cel mai mare angajator privat din America, după Walmart Inc, scrie European Supermarket Magazine.

Amazon s-a pregătit pentru o creștere mai lentă, deoarece inflația în creștere a încurajat întreprinderile și consumatorii să reducă cheltuielile, iar prețul acțiunilor sale s-a redus la jumătate în ultimul an.

Compania a început să reducă personal încă din noiembrie, o sursă spunând Reuters, la momentul respectiv, că viza aproximativ 10.000 de concedieri.

Industria tehnologiei a pierdut peste 150.000 de lucrători în 2022, potrivit site-ului Layoffs.fyi, un număr care continuă să crească. Și Salesforce a declarat că intenționează să elimine aproximativ 10% din personal, care număra aproape 8.000 de oameni la 31 octombrie.

”Cea mai mare reducere a forței de muncă Amazon din istoria sa merită analizată din mai multe puncte de vedere. În timp ce 18.000 de concedieri sună mult, în totalul forței de muncă de 1,5 milioane de oameni din companie, devine o picătură în ocean. Este, de asemenea, important să luăm în considerare unde se fac reducerile de personal. Aceștia se află, în principal, în domenii precum resursele umane, precum și în magazinele sale fizice Amazon Go și Amazon Fresh, iar acestea din urmă reprezintă un experiment pentru companie. Compania a încercat mai multe nișe de-a lungul timpul, dar probabil consideră că este cazul să se axeze pe e-commerce și serviciile sale oferite online”, a explicat Russ Mold, directorul de investiții AJ Bell.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amazon va concedia, de fapt, peste 18.000 de angajați. Ce departamente vor fi afectate