Lectură de un minut

10 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Yves Rocher închide peste 100 de magazine din Europa și concediază peste 300 de angajați

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul francez de cosmetice Yves Rocher nu mai vede viitorul magazinelor din Germania, Austria și Elveția. Compania va închide cele 140 de unități existente în aceste țări, urmând ca 350 de oameni să rămână fără locuri de muncă. 

Sursa foto: Unsplash

Yves Rocher se retrage din cele trei țări vorbitoare de limba germană în următoarele luni.

”În ultimii doi ani ne-am confruntat cu nenumărate provocări economice. În condițiile actuale, Yves Rocher nu mai poate continua cu succes și în mod sustenabil”, se arată într-o poziție a companiei, scrie RetailDetail.eu.

Chiar dacă magazinele fizice vor dispărea din aceste state, magazinul online va rămâne valabil, iar clienții pot comanda produsele Yves Rocher.

Yves Rocher este considerat o companie pionier în industria cosmeticelor. Grupul are peste 15.000 de angajați și generează anual vânzări de peste 2,3 miliarde de euro. În urmă cu doi ani, grupul a renunțat și la magazinele din Olanda.

Yves Rocher operează în peste 90 de țări, cu 3000 magazine în întreaga lume ce deservesc peste 30 de milioane de consumatori, cu un sortiment de produse de 1.000 de referințe. Designul produselor Yves Rocher este ecologic, bazat pe ingrediente de origine vegetală, iar ambalajele sunt concepute cu o abordare 100% ecologică. Astfel, începând din octombrie 2020, toate flacoanele care ies din fabricile Yves Rocher sunt compuse din plastic 100% reciclat și reciclabil.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Yves Rocher închide peste 100 de magazine din Europa și concediază peste 300 de angajați