Lectură de 3 minute

22 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Lidl înlocuiește magazinul din Motru și deschide unul nou în Târgoviște

Anca Olteanu

Lidl România deschide pe 24 iunie un magazin nou în orașul Târgoviște, județul Dâmbovița și înlocuiește unitatea din Motru, județul Gorj. Ambele unități dispun de câte o stație de încărcare pentru automobilele electrice.

Noul magazin Lidl din Târgoviște este situat pe Calea Ialomiței, Nr. 11, iar cel din Motru se află pe Aleea Teilor, Nr. 35-37. Fiecare dintre cele două unități are o suprafață de vânzare de peste 1.300 m².

Unitatea Lidl din Târgoviște dispune de peste 130 de locuri de parcare, în timp ce magazinul Lidl din Motru are peste 120 de locuri de parcare. În plus, cele două magazine dispun de câte o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan.

Orarul de funcționare pentru ambele magazine va fi de luni până sâmbătă, între 7:30 și 21:00, iar duminică între 8:00 și 19:00.

Lidl anunță că optimizează constant formatul magazinelor, astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului. Astfel, magazinul Lidl din orașul Motru, de pe Aleea Teilor, Nr. 35-37, înlocuiește o unitate situată pe Strada Macului, Nr. 13, care urmează să fie închisă pe data de 23 iunie 2021, deoarece nu mai corespunde standardelor companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și experiența pentru clienți.

Citeste si:
Lidl inaugurează un nou magazin în București și creează 20 de noi locuri de muncă

Magazinele sunt dotate cu sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență, sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de climatizare, ori stația de încărcare pentru automobile electrice.

Măsuri anti-Covid-19 în magazinele Lidl

Pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, pe baza recomandărilor oficiale ale autorităților, Lidl face o serie de recomandări pentru clienți, publicate atât online, cât și în incinta magazinelor.

  • plata cu cardul bancar, evitarea zonelor aglomerate,
  • atingerea doar a fructelor și legumelor pe care doresc să le cumpere
  • păstrarea distanței recomandate față de alte persoane.

Pentru a-i ajuta pe clienții care stau la rând să păstreze distanța recomandată față de cei din jurul lor, și în noul magazin din Roman se găsesc indicatoare pe podea în zona caselor de marcat.

Lidl, liderul retailului alimentar din România

În anul pandemic 2020, cei mai mulți români și-au făcut cumpărăturile de la discounterul Lidl, care a devenit liderul pieței de retail alimentar din România, detronând rivalul Kaufland, parte din același grup german, după ce a raportat o cifră de afaceri de 12,86 miliarde de lei.

Citeste si:
Brutăria artizanală Pain Plaisir deschide o noua locaţie în proiectul de birouri J8 Office Park

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ peste 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. 

În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care mai bine de 7.500 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 270 de magazine și 5 centre logistice.


 

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl înlocuiește magazinul din Motru și deschide unul nou în Târgoviște