Lectură de un minut

13 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Lidl deschide primul magazin online de vinuri spaniole 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Discounterul Lidl își îmbunătățește experiența de retail alimentar în diferite piețe, cu inițiative precum un magazin online de vinuri, în Spania, și planuri pentru un nou magazin "durabil" în Italia.  

 

Sursa foto: Lidl

Lidl Spania a introdus o nouă platformă online de vinuri, cu livrare gratuită a aproximativ 23 de soiuri din principalele denominații de origine spaniole, inclusiv Rioja, Ribera del Duero, Jumilla, Rueda și Vino de Pago, potrivit ESM.com.

Costul mediu al unei sticle de vin care utilizează platforma este de 2,59 euro. De asemenea, este disponibilă online o gamă largă de accesorii pentru vinuri, cum ar fi tirbușoane, frigidere și rafturi de lemn stivuibile.

Aceasta este prima experiență a Lidl în comerțul electronic cu produse alimentare și băuturi în Spania, deoarece până acum Lidl vindea online doar produse nealimentare.

Magazin sustenabil în Italia

În altă parte, în Italia, Lidl urmează să deschidă un nou magazin despre care discounterul spune că va stabili un punct de referință la nivel mondial pentru întregul grup în materie de sustenabilitate. Magazinul va fi situat în partea de nord a țării și este programat să se deschidă în vara anului 2024.

Discounterul folosește deja 60% materiale reciclate în dezvoltarea noilor magazine, ca parte a trecerii la o abordare circulară a construcției, în care materialele sunt folosite de mai multe ori. De asemenea, Lidl Italia investește 800 de milioane de euro în următorii doi ani, pentru a-și extinde rețeaua de magazine și centre de distribuție, în special în sudul țării.

Următorul centru este programat să se deschidă în vara anului 2024, în Assemini, în Sardinia. De asemenea, compania plănuiește să deschidă o nouă platformă logistică în Palermo, Sicilia, ceea ce va duce numărul total de centre din Italia la 13.

Citeste si:
Ce vinuri punem pe masa de Paște? Marinela Ardelean: Spumantul merge de la aperitiv până la încheierea mesei
Ce vinuri punem pe masa de Paște? Marinela Ardelean: Spumantul merge de la aperitiv până la încheierea mesei
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl deschide primul magazin online de vinuri spaniole