Lectură de un minut

09 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Angajații Lidl vor începe să poarte camere de supraveghere corporală 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Ca răspuns la actuala intensificare a furturilor și a violenței în sectorul de retail din Marea Britanie, Lidl a anunțat că va deveni primul retailer din țară care va implementa camere video corporale în toate magazinele sale. 

 

Sursa foto: Lidl

De la sfârșitul acestei luni, supermarketurile Lidl din Marea Britanie vor începe să încorporeze această măsură de securitate, în urma unei investiții de peste două milioane de lire sterline (un milion de euro). Implementarea acestor camere urmează să fie finalizată până în primăvara anului 2024, scrie inforetail.ro.

Discounterul spune că efortul său de a se asigura că toate magazinele sale sunt echipate cu camere de supraveghere corporală îl diferențiază de alte lanțuri, care se află încă în faza de testare, implementând această tehnologie într-un număr limitat de magazine sau pur și simplu oferind-o ca opțiune personalului.

În această ordine de idei, luna trecută, Lidl a devenit membru fondator al Project Pegasus, un parteneriat între mediul de afaceri și poliție care își propune să combine competențele polițienești cu expertiza din industrie pentru a combate infracțiunile grave și organizate în domeniul retailului, angajând o finanțare de 60.000 de lire sterline pe o perioadă de doi ani.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Angajații Lidl vor începe să poarte camere de supraveghere corporală