Lectură de 3 minute

09 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Lidl vrea să doneze peste jumătate de milion de lei împotriva abandonului școlar

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În ultimul an, Lidl România a făcut investiții de peste 11 milioane de lei în programe dezvoltate împreună cu societatea civilă dedicate sprijinirii educației incluzive și echitabile. Retailerul își propune să continue aceste investiții, astfel că, pentru fiecare jucărie achiziționată din magazinele Lidl în perioada 9 noiembrie – 31 decembrie 2023, Lidl va dona câte 1 leu către World Vision România. Suma astfel strânsă va contribui la prevenirea abandonului și absenteismului școlar și va fi investită de către World Vision România în dezvoltarea programului strategic Pâine și Mâine, demarat încă din 2016, împreună cu Lidl România ca partener fondator. 
 

Sursa foto: Lidl

Principala cauză a abandonului școlar timpuriu în zonele vulnerabile o reprezintă limitarea posibilităților materiale. România are cel mai mare procent (85%) din UE de copii din familii cu un nivel slab de educație (cel mult gimnaziul absolvit de către unul dintre părinți) care se confruntă cu deprivări materiale, potrivit celui mai recent studiu realizat de Eurostat. În 10 țări, din cele 27 de state membre ale UE, peste jumătate dintre copiii din gospodării cu nivel scăzut de educație au probleme în ceea ce privește satisfacerea nevoilor de bază. Cele mai mari provocări cu care se confruntă zilnic copii din familii cu situații financiare precare sunt: lipsa rechizitelor și a hainelor pentru școală, imposibilitatea de a-și asigura măcar cele 3 mese principale ale zilei, accesul limitat la dispozitive digitale, imposibilitatea de a obține ajutor la teme atunci când au dificultăți, lucru cauzat de cele mai multe ori de lipsa pregătirii educaționale a părinților sau bunicilor care au grijă de aceștia.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, fiecare jucărie achiziționată din magazinele Lidl înseamnă sprijinirea copiilor din medii defavorizate pentru a avea acces la educație incluzivă de calitate și speranța construirii unui viitor mai bun pentru aceștia. Clienții Lidl România se pot implica în mod direct și pot oferi un strop de magie copiilor aflați în risc de abandon școlar, iar fiecare jucărie achiziționată în perioada 9 noiembrie – 31 decembrie înseamnă 1 leu donat către World Vision România.

Astfel, aproape 480 de copii din județele Vaslui, Vâlcea, Cluj și Dolj care sunt beneficiari ai sprijinului oferit de Lidl proiectului Pâine și Mâine vor putea beneficia și în anul 2024 de un pachet integrat pentru a-i sprijini să meargă la școală. Datorită proiectului Pâine și Mâine, copii înscriși în program din clasele P-IV primesc zilnic o masă caldă și două ore remediale, rechizite, haine și alimente în funcție de nevoi, ateliere de dezvoltare personală, educaţie non-formală şi tabere de vară.

Gama de jucării din oferta participantă la campanie include jucării din lemn, jocuri de construit, jucării educative și multe alte surprize, printre care și o jucărie de pluș specială pentru un Crăciun magic: Rocky, un raton care poate aduce magie în perioada sărbătorilor de iarnă. Poate fi cadoul perfect pentru cel mic, care are nevoie de un nou prieten, poate salva ziua cuiva care are nevoie de sprijin și încurajare sau poate fi o simplă dovadă a magiei de Crăciun. Ratonul Rocky va fi disponibil în toate magazinele Lidl din țară, începând cu data de 9 noiembrie. Toată colecția de jucării poate fi consultată aici.

De-a lungul ultimilor șase ani, în satele unde este implementat programul Pâine și Mâine de către Fundația World Vision România, cu sprijinul Lidl România, prezența la școală a copiilor din clasele P-IV a crescut chiar și cu peste 40%. Totodată, 96% dintre directorii școlilor înscrise în programul fundației spun că atât masa caldă, cât și orele remediale îi ajută foarte mult în prevenirea abandonului școlar. Mai ales în condițiile în care 2 din 10 copii de la sate spun că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare, iar unu din patru elevi din ciclul primar spune că nu primește ajutor atunci când nu se descurcă la teme.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl vrea să doneze peste jumătate de milion de lei împotriva abandonului școlar