Lectură de 2 minute

16 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Lidl deschide patru noi magazine, în orașele București, Făgăraș și Cugir

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Lidl continuă investițiile pe plan local prin inaugurarea a patru noi magazine: două în București, unul în Făgăraș, iar cel de-al patrulea în Cugir. Cele două noi magazine Lidl din București sunt situate pe Bulevardul Iuliu Maniu, Nr. 432-442, respectiv pe Strada Prelungirea Ferentari, Nr. 66-70. Noul magazin Lidl din Făgăraș, județul Brașov se află pe Strada Tudor Vladimirescu, Nr. 80, iar cel din Cugir, județul Alba este situat pe Strada Victoriei, Nr. 65.

Cele patru magazine noi inaugurate dispun fiecare de o suprafață de vânzare de peste 1.100 metri pătrați și fiecare magazin are peste 100 de locuri de parcare. În plus, magazinele din Cugir, Făgăraș și noua unitate din București, de pe Strada Prelungirea Ferentari au în parcări o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan.

Atât noul magazin Lidl din Cugir, situat pe Strada Victoriei, Nr. 65, cât și noua unitate Lidl din Făgăraș, de pe Strada Tudor Vladimirescu, Nr. 80 înlocuiesc câte un magazin care a fost situat la aceeași adresă. Magazinele înlocuite au fost închise în mai 2021, deoarece nu mai corespundeau standardelor companiei în ceea ce privește sustenabilitatea.

Noile magazine dispun de un sistem de iluminat LED, cu senzor de prezență și sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de climatizare, ori stația de încărcare pentru automobile electrice.

În plus, noua unitate din Făgăraș dispune de un acoperiș verde, care oferă o multitudine de beneficii ce țin de protecția mediului înconjurător. Acesta contribuie în primul rând la eficiența energetică a clădirii, prin menținerea unei temperaturi constante pe parcursul întregului an. În același timp, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în același timp cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

În 2020, discounterul Lidl a detronat Kaufland în clasamentul celor mai mari retaileri alimentari, după ce a raportat o cifră de afaceri de 12,8 miliarde de lei, cu doar 27 de milioane de lei mai mult decât sora sa. Discounterul cu 33 de noi magazine deschise în 2020 a înregistrat o creștere spectaculoasă de 31% a afacerilor, în timp ce cifra de afaceri a Kaufland a crescut cu aproape un miliard de lei.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ peste 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

Citeste si:
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl deschide patru noi magazine, în orașele București, Făgăraș și Cugir