Lectură de 2 minute

15 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Levi’s taie 42 de locuri de muncă de la sediul din Europa: planul companiei pentru următorii doi ani

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Levi’s a anunțat reduceri semnificative de locuri de muncă la sediul său european din Machelen (lângă Bruxelles). 42 din 250 de locuri de muncă vor dispărea, deoarece brandul de blugi efectuează o reorganizare globală.

Sursa foto: Unsplash.com

În timp ce vânzările casei americane de blugi au rămas stabile la 6,2 miliarde de dolari (puțin sub șase miliarde de euro) anul trecut, profiturile au scăzut cu peste 20%, până la 555 milioane de dolari (jumătate de miliard de euro).

Acest lucru a forțat Levi’s să anunțe că unul din opt posturi administrative din întreaga lume va dispărea ca parte a unui plan de reducere a costurilor pe doi ani. În acest fel, în 2024, planul este deja de așteptat să aducă brandului 100 de milioane de dolari, notează RetailDetail.com.

Sediul european al companiei va fi lovit și mai tare, unul din șase locuri de muncă fiind eliminat.

Prima fază a procedurii de concediere colectivă este finalizată până acum, relatează ziarul local Het Nieuwsblad. De asemenea, Levi Strauss închide ultima sa fabrică europeană, din Polonia, ceea ce duce la pierderea a încă 650 de locuri de muncă acolo.

2024, anul restructurărilor

Marile corporații din sectoarele media, retail și tehnologie au efectuat concedieri în masă pentru a reduce costurile în timp ce investesc în inteligența artificială și după ce au suplimentat forța de muncă în timpul pandemiei. Ratele ridicate ale dobânzilor contribuie, de asemenea, la concedierile din cadrul companiilor de tehnologie, în special.

Estée Lauder (ELC) urmează să reducă aproape 3.100 de locuri de muncă pe măsură ce își accelerează planul de redresare financiară. Concedierile, care vor suporta taxe de restructurare de până la 700 de milioane de dolari, sunt de așteptat să sporească profiturile și să reducă cheltuielile generale pe termen lung.

Luna trecută, Nike a anunțat că va tăia aproape 2% din totalul forței de muncă, în încercarea de a reduce costurile, după ce gigantul sportiv a raportat vânzări "mai slabe" în a doua jumătate a anului.

Citeste si:
eMAG lansează un shop dedicat cosmeticelor: peste 80.000 de produse puse la bătaie
eMAG lansează un shop dedicat cosmeticelor: peste 80.000 de produse puse la bătaie

Retailerul a eliminat 1.600 de posturi și face parte din planul său mai amplu de a realiza economii de costuri de 1,6 miliarde de lire sterline în următorii trei ani.

În urma intrării sale în insolvență luna trecută, aproape 500 de angajați ai The Body Shop au fost concediați, în timp ce retailerul de produse de înfrumusețare etice închide aproape jumătate din magazinele sale din Marea Britanie și elimină 40% din locurile de muncă de la sediul central.

Întreprinderea a închis deja imediat șapte magazine, inclusiv cele de pe Oxford Street și Canary Wharf din Londra.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Levi’s taie 42 de locuri de muncă de la sediul din Europa: planul companiei pentru următorii doi ani