Lectură de 2 minute

06 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Estée Lauder va reduce peste 3.000 de locuri de muncă din cauza scăderii vânzărilor

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Estée Lauder (ELC) urmează să reducă aproape 3.100 de locuri de muncă pe măsură ce își accelerează planul de redresare financiară. Concedierile, care vor suporta taxe de restructurare de până la 700 de milioane de dolari, sunt de așteptat să sporească profiturile și să reducă cheltuielile generale pe termen lung.

Sursa foto: Shutterstock.com

Măsura va duce la eliminarea completă a unui număr de posturi, precum și recalificarea și redistribuirea anumitor membri ai personalului în alte domenii ale afacerii. Fabrizio Freda, președinte și CEO al companiei, a declarat că această mișcare a fost o „decizie dificilă”, dar a considerat că este necesar să revină la o „profitabilitate mai durabilă”, scrie CosmeticsBusiness.

Firma globală de consultanță Alvarez and Marsal a fost angajată de ELC pentru a acționa drept consilier în timpul procesului de restructurare.

Anunțul a dus la o creștere a acțiunilor cu 13,8% la 152,52 dolari în tranzacționarea timpurie, în ciuda unui alt trimestru consecutiv de scădere a vânzărilor în T2 2024.

Vânzările au scăzut cu 7%, până la 4,28 miliarde de dolari în trei luni până la 31 decembrie 2023, vânzările organice scăzând și ele cu 8%.

Freda a adăugat că este conștient de situația financiară actuală dificilă și a spus că afacerea va continua să-și accelereze planul de recuperare a profitului în a doua jumătate a anului. Acest lucru a făcut deja ca Estée Lauder să micșoreze capacitatea de stoc pentru divizia sa de retail de turism din Asia, precum și să îmbunătățească capitalul de lucru în primul semestru.

Mai multă educație dermatologică pentru consumatori

Dar în a doua jumătate a anului, compania își va spori atenția asupra mărcilor sale de patrimoniu, cum ar fi Clinique. Aceasta va include o creștere a bugetului de marketing a brandul de îngrijire a pielii, precum și creșterea accentului pe educația dermatologică pentru consumatori.

În ciuda condițiilor dificile de piață din China, Freda a spus că Estée Lauder va continua să investească.

Citeste si:
Substanță cancerigenă, găsită în tratamentele pentru acnee de la Clinique și Clearasil 
Substanță cancerigenă, găsită în tratamentele pentru acnee de la Clinique și Clearasil 

Afacerea se va concentra pe construirea rețelei de distribuție în China, precum și pe îmbunătățirea cotei de piață în orașe noi prin noi magazine fizice.

Produse noi de la MAC

În ceea ce privește cosmeticele și parfumurile, ELC se așteaptă, de asemenea, la o performanță puternică de la noile lansări, inclusiv viitorul ruj Silky Matte de la MAC. Se anticipează că Oud Mineral edp de la Tom Ford va avea rezultate bune în a doua jumătate a anului, pe baza vânzărilor sale puternice în primul semestru.

Planul de redresare în curs este de așteptat să genereze profituri de până la 1,4 miliarde de dolari până în 2025 și 2026, a susținut Freda, care rămâne optimist cu privire la perspectivele pe termen lung ale afacerii. Se anticipează că vânzările vor crește cu până la 5% în T3.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Estée Lauder va reduce peste 3.000 de locuri de muncă din cauza scăderii vânzărilor