Lectură de 2 minute

15 Mar 2024 - Știri și Noutăți

L'Oréal dezvăluie o moleculă revoluționară pentru tratarea petelor pigmentare după 18 ani de cercetări

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

L'Oréal a lansat un nou ingredient care oferă o modalitate încă neexplorată de abordare a problemelor de pigmentare localizată, care duc la apariția petelor de vârstă și a semnelor post-acneice.

Sursa foto: Unsplash

Denumită Melasyl, molecula este rezultatul a 18 ani de cercetare și 121 de studii științifice ale L'Oreal. Formulele care conțin ingredientul brevetat acționează la toate nuanțele de piele pentru a aborda semnele pigmentare de pe piele, notează cosmeticbusiness.com.

Melasyl se lansează în produsele din cadrul francizei Mela B3 de la La Roche Posay, inclusiv în serul MelaB3 și MelaB3 SPF30. Se așteaptă ca viitoarele produse de la L'Oréal Paris și Vichy să utilizeze, de asemenea, ingredientul.

"Melasyl are un mecanism de acțiune diferit față de alte ingrediente cosmetice care acționează asupra pigmentării", a declarat pentru Cosmetics Business Peggy Sextius, Chef de Laboratoire la L'Oréal.

"Majoritatea soluțiilor actuale încearcă să reducă activitatea enzimei care declanșează producția de pigmenți de melanină, tirozinaza, în timp ce Melasyl se conectează cu unii precursori de melanină și îi prinde ca Pac-Man! Îi interceptează înainte ca aceștia să marcheze pielea, prevenind astfel acumularea excesivă de melanină în piele. Rezultatul este o îmbunătățire uriașă a eficacității; Melasyl are o eficacitate superioară dovedită clinic în prevenirea pigmentării induse de UV față de 13 active de referință de pe piață."

Conform unui studiu epidemiologic la nivel mondial privind tulburările pigmentare realizat de La Roche Posay, jumătate dintre oameni declară că au cel puțin o problemă de pigmentare a pielii.

Cercetarea a implicat peste 48.000 de persoane din 34 de țări și a fost prezentată anul trecut la Congresul Mondial de Dermatologie din Singapore.

Tulburările în cauză au inclus probleme de depigmentare, precum vitiligo (8%), dar au fost în principal cele de hiperpigmentare, cum ar fi lentigo solar (27%), hiperpigmentare (18%), hiperpigmentare post-inflamatorie (15%), hiperpigmentare periorbitală (15%) și melasmă (11%).

Citeste si:
L'Oréal intenționează să transforme Aēsop într-un brand de lux
L'Oréal intenționează să transforme Aēsop într-un brand de lux

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  L'Oréal dezvăluie o moleculă revoluționară pentru tratarea petelor pigmentare după 18 ani de cercetări