Lectură de 3 minute

23 Jan 2024 - Știri și Noutăți

L’Oréal investește în Timeline, o companie care caută soluții pentru elixirul tinereții

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

L’Oréal și Timeline au anunțat că fondul strategic de capital de risc al L'Oréal, BOLD, a achiziționat o participație minoritară în Timeline, o companie elvețiană de biotehnologie a longevității. Timeline a fost fondată în 2007 de Chris Rinsch (co-fondator și președinte) și Patrick Aebischer (co-fondator și președinte) ca un spin-off al Institutului Federal Elvețian de Tehnologie (EPFL) pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru susținerea longevității, în sectoarele alimentar, frumusețe și sănătate.

Sursa foto: Unsplash

Compania elvețiană Timeline a dezvoltat o moleculă proprie, Mitopure, care reciclează și întinerește mitocondriile îmbătrânite, centrele de putere ale celulelor. Această tehnologie revoluționară este susținută de peste un deceniu de cercetare, înfăptuită de către oameni de știință distinși, mai multe studii clinice la cele mai înalte standarde, și un portofoliu de proprietate intelectuală de neegalat.

Investiția va permite companiei Timeline să dezvolte în continuare tehnologia unică pe care a creat-o și să-și extindă operațiunile, construind în același timp la oportunitatea pentru o viitoare colaborare cu L'Oréal.

"Longevitatea adaugă o nouă dimensiune frumuseții, axată pe prezicerea, corectarea și chiar inversarea îmbătrânirii pielii, scalpului și părului nostru. Investiția noastră în Timeline este interesantă pentru potențialul său de a transpune semnele distinctive ale longevității asupra sănătății și frumuseții pielii” a declarat Barbara Lavernos, Deputy Chief Executive Officer și responsabil de Cercetare, Inovare și Tehnologie, L'Oréal Groupe.

87.400 de angajați, o amprentă geografică echilibrată și vânzări în toate rețelele de distribuție (e-commerce, mass market, magazine universale, farmacii, saloane de coafură, travel retail și buticuri de marcă) în 2022, Grupul L’Oréal a generat vânzări în valoare totală de 38,26 miliarde de euro. L’Oréal deține 20 de centre de cercetare și inovare, în cadrul cărora lucrează peste 4000 de oameni de știință și peste 5.500 de profesioniști în tehnologie și inovație digitală, pentru a inventa viitorul frumuseții și a deveni lider în Beauty Tech.

BOLD, Oportunități de Afaceri pentru L'Oréal Development, este fondul global de capital de risc corporativ al L'Oréal. De la crearea sa în 2018, BOLD a explorat frontiera frumuseții prin investiții strategice minoritare în startup-uri promițătoare de-a lungul lanțului valoric al frumuseții. Portofoliul său de investiții include mărci emergente, precum și companii inovatoare în domeniile tehnologiei și biotehnologiei.

Timeline (compania mamă Amazentis) este o companie elvețiană de pionierat în domeniul științei sănătății, dedicată revoluționării industriei longevității cu ingredientul său revoluționar, dovedit clinic, brevetat Mitopure®. Oferind o abordare cuprinzătoare a sănătății celulare, Timeline încorporează beneficiile Mitopure în suplimentele sale nutritive de generație următoare și în produsele topice pentru sănătatea pielii. Cu mai mult de un deceniu de expertiză în cercetarea științifică a îmbătrânirii, Timeline încearcă să împingă limitele duratei vieții sănătoase umane, contribuind la un viitor în care toată lumea poate trăi mai mult și mai sănătos. Compania este susținută de peste 15 ani de cercetare care au implicat oameni de știință distinși, multiple studii clinice, peste 50 de brevete, iar Nestlé Health Science este investitor din 2019.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  L’Oréal investește în Timeline, o companie care caută soluții pentru elixirul tinereții