Lectură de 3 minute

15 Nov 2021 - Știri și Noutăți

KFC, Pizza Hut și Taco Bell au înregistrat vânzări record în al treilea trimestru al acestui an

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Sphera Franchise Group, care deține brandurile KFC, Taco Bell și Pizza Hut, a înregistrat vânzări record de 284,2 milioane lei în al treilea trimestru al acestui an, mai mari cu 44% față de perioada similară din 2020. Vânzările din România s-au ridicat la 247,9 milioane lei, Italia a contribuit cu 33,1 milioane lei, în timp ce vânzările din Republica Moldova au ajuns la valoarea istorică de 3,2 milioane lei. KFC a generat venituri de 243,4 milioane lei, Pizza Hut – 26,7 milioane lei și Taco Bell – 14 milioane lei. Cu excepția Pizza Hut, toate mărcile grupului au înregistrat vânzări-record în T3 2021.

Grupul a încheiat T3 2021 cu EBITDA în valoare de 32,1 milioane lei, mai mare cu 21%, în timp ce profitul net a urcat cu 30%, ajungând la 22,9 milioane lei. Profitul operațional al restaurantelor a crescut în T3 2021 ajungând la 35 milioane lei, o creștere cu 24% față de T3 2020. La sfârșitul T3 2021, Grupul avea 164 de restaurante, față de 157 de unități în perioada similară a anului 2020.

„Trimestrul trei a fost unul excelent pentru Sphera Franchise Group. Am continuat aceeași dinamică de creștere pe piața românească și moldovenească ca și în trimestrul precedent, dar am completat-o ​​cu o performanță îmbunătățită în Italia, datorită relaxării restricțiilor impuse de autorități. Trimestrul al treilea a fost, ca în fiecare an, cel mai bun trimestru pentru Sphera, aspect care ne bucură, fiindcă, tot mai mulți clienți au optat în această perioadă pentru opțiunea dine-in sau takeaway în loc de livrare la domiciliu”, a declarat Călin Ionescu, directorul general al Sphera.

Venituri în creștere la nouă luni

Sphera Franchise Group a încheiat primele nouă luni ale anului 2021 cu vânzări de 728,7 milioane lei pe toate cele trei piețe de activitate, în creștere de 45% față de aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările din România în valoare de 642,6 milioane lei au contribuit cu 88% la acest rezultat. Italia a avut un aport de 11%, cu vânzări de 77,3 milioane lei, în timp ce Republica Moldova a generat 1% din vânzările totale, respectiv 8,8 milioane lei.

Retail jobs

Creșterea veniturilor pe toate cele trei piețe ale grupului a fost determinată de mai mulți factori, inclusiv redeschiderea aproape integrală a economiilor din Europa, redeschiderea completă a restaurantelor, precum și sentimentul general pozitiv generat de speranțele privind sfârșitul pandemiei și revenirea la normalitate, potrivit companiei. Cu toate acestea, de la sfârșitul lunii septembrie, un nou val de infecții cu COVID-19 din România, în combinație cu nivelurile scăzute de vaccinare, au frânat acest entuziasm, indicând un potențial impact negativ asupra industriei HoReCa.

Se anunță vânzări istorice pentru KFC, Pizza Hut și Taco Bell în 2021

„Suntem încrezători, dar mai rezervați cu privire la perspectivele pentru ultimul trimestru al anului, în special în contextul introducerii certificatului verde, care a devenit obligatoriu pentru accesul în interior. De la introducerea acestei măsuri, toți operatorii economici din sectorul HoReCa și din retail, inclusiv noi, au înregistrat o scădere moderată a vânzărilor din cauza traficului mai scăzut. Cu toate acestea, chiar și cu previziuni ușor ajustate pentru acest an, estimăm atingerea unui prag istoric de 1 miliard de lei, un nou reper pentru Sphera Franchise Group, a adăugat Valentin Budeș, Directorul Financiar al Sphera.

În ceea ce privește performanța individuală, în primele nouă luni ale anului 2021, toate mărcile de pe toate cele trei piețe de activitate și-au îmbunătățit performanța față de aceeași perioadă a anului 2020. Vânzările Taco Bell au crescut cu 75%, KFC Moldova cu 54%, KFC România cu 48%, KFC Italia cu 36% și Pizza Hut cu 25%.

Sphera Franchise Group S.A. este un grup din industria de food service din România şi deţine companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell.

Citeste si:
Douglas deschide un nou magazin în România
Douglas deschide un nou magazin în România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  KFC, Pizza Hut și Taco Bell au înregistrat vânzări record în al treilea trimestru al acestui an