Lectură de 2 minute

21 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Kaufland a introdus un sistem pentru reciclarea ambalajelor de produse cosmetice sau detergenți în unul din magazinele sale

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Kaufland România a obținut certificarea BREEAM In-Use V6, calificativ Excellent, pentru magazinul său din Cluj-Napoca din cartierul Gheorgheni.

Sursa foto: Kaufland

Kaufland a obținut calificativul Excellent, în cadrul standardului BREEAM In-Use, datorită implementării unor soluții sustenabile, cum ar fi:

  • stații de încărcare pentru mașini electrice,
  • acoperiș verde,
  • spații de depozitare pentru biciclete,
  • automat de reciclare tip self-service pentru trei tipuri de ambalaje (PET-uri, sticlă și doze de aluminiu),
  • sistem pentru reciclarea ambalajelor de la produse de îngrijire personală sau de curățenie, preluate mai apoi de către reciclatori.

De asemenea, magazinul deține instalații de climatizare eficiente - sisteme complexe, moderne, care recuperează căldura de la instalațiile frigorifice și care permit economisirea resurselor naturale, instalații de iluminat interior și exterior pe bază de LED, echipamente pentru optimizarea consumului de apă (baterii lavoar cu fotocelulă, toalete cu consum redus de apă), precum și un sistem BMS (Building Management System), prin care sunt gestionate și monitorizate toate sistemele clădirii.

Situat pe strada Alexandru Vaida Voievod nr. 59, magazinul Kaufland a fost inaugurat în 2017 și are o suprafață construită de peste 6.500 m2, o parcare subterană pentru autovehicule, fiind primul magazin Kaufland amplasat în incinta unui ansamblu rezidențial.

Criteriile de evaluare care stau la baza standardului BREEAM In-Use vizează aspecte precum managementul imobilului, consumul de energie şi apă, materialele folosite pentru construcție, calitatea iluminatului și a aerului interior, capacitatea de inovare, precum şi transportul, nivelul de poluare,

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 168 de magazine în România. În 2023, Kaufland România a primit pentru a cincea oară certificarea Best Buy Award, care atestă că este lanțul de magazine cu cel mai bun raport calitate – preț de pe piața locală.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland a introdus un sistem pentru reciclarea ambalajelor de produse cosmetice sau detergenți în unul din magazinele sale