Lectură de un minut

19 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Kaufland vrea să ajungă la 200 de magazine în România și Republica Moldova, în următorii doi ani

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Kaufland, unul dintre cei mai mari retaileri din România, vrea să ajungă la 200 de magazine până în 2025, declarația fiind făcută de Valer Hancaș, directorul de comunicare al companiei. În prezent, Kaufland deține 167 de magazine în întreaga țară.

Sursa foto: Kaufland România

În plus față de acest obiectiv, Hancaș a precizat că retailerul Kaufland lucrează în permanență la extinderea gamei ”Vreau din România”. La acest moment, pe rafturile Kaufland se regăsesc circa 150 de produse din această categorie.

În anul financiar 2022, Kaufland a avut o contribuție totală de 2,38 miliarde euro (Valoare Adăugată Brută) în economia locală, ceea ce reprezintă aproximativ 1% din PIB-ul României.

De asemenea, retailerul numără peste 16.500 de angajați în România, salariul net minim la Kaufland depășind cu aproape 60% salariul net minim la nivel național, se arată în studiul de impact socio-economic al companiei aferent anului financiar 2022, întocmit de KPMG.

Anul trecut, Kaufland a investit în România 315 milioane euro, în termeni de CAPEX, mai precis, pentru achiziționarea sau modernizarea activelor fixe, și a avut o contribuție la bugetul de stat de peste 214 milioane euro, prin taxe și impozite.

Din fiecare 1 euro cheltuit la casă, 67 de cenți merg către furnizori locali.

Cu sediul în Neckarsulm, Germania, Kaufland este o parte a grupului Schwarz, al patrulea cel mai mare retailer din lume. Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.500 de magazine în 8 țări și peste 150.000 de angajați. Compania, numărul 2 între retailerii din România, este prezentă în economia locală din 2005 prin Kaufland România S.C.S. (Kaufland România). Primul magazin Kaufland s-a deschis în București, iar acum Kaufland România s-a extins în toată țara, ajungând la 167 de magazine la final de februarie 2023.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland vrea să ajungă la 200 de magazine în România și Republica Moldova, în următorii doi ani