Lectură de 2 minute

19 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Kaufland a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de până la 3,4 miliarde de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În 2022, Kaufland a investit 315 milioane euro . Din totalul de 214 milioane euro , 125 milioane euro au fost plătite ca impozite către bugetul României și au fost colectate alte 89 milioane euro la stat (impozitele pe salarii plătite de angajații Kaufland). Compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri până la 3,4 miliarde euro (martie 2022 – februarie 2023). 

 

Sursa foto: Kaufland

În anul financiar 2022, Kaufland a avut o contribuție totală de 2,38 miliarde euro (Valoare Adăugată Brută) în economia locală, ceea ce reprezintă aproximativ 1% din PIB-ul României.

De asemenea, retailerul numără peste 16.500 de angajați în România, salariul net minim la Kaufland depășind cu aproape 60% salariul net minim la nivel național, se arată în studiul de impact socio-economic al companiei aferent anului financiar 2022, întocmit de KPMG.

Locuri de muncă noi

Compania generează circa 91.000 de locuri de muncă cu normă întreagă în România, direct, indirect și indus, echivalentul a aproximativ 1,7% din forța de muncă națională.

Studiul de impact arată că fiecare angajat direct Kaufland în România sprijină angajarea a peste 5 persoane în întreaga economie românească, prin crearea de noi locuri de muncă.

Investiții în România

Anul trecut, Kaufland a investit în România 315 milioane euro, în termeni de CAPEX, mai precis, pentru achiziționarea sau modernizarea activelor fixe, și a avut o contribuție la bugetul de stat de peste 214 milioane euro, prin taxe și impozite.

Din fiecare 1 euro cheltuit la casă, 67 de cenți merg către furnizori locali

Citeste si:
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 

De asemenea, compania a colaborat cu peste 2.600 de furnizori din România. Kaufland derulează programe de sprijin pentru aceștia, iar anul trecut, peste 80% dintre cheltuielile totale cu furnizorii au fost alocate partenerilor locali, depășind valoarea de 2,4 miliarde de euro.

Cu sediul în Neckarsulm, Germania, Kaufland este o parte a grupului Schwarz, al patrulea cel mai mare retailer din lume. Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.500 de magazine în 8 țări și peste 150.000 de angajați. Compania, numărul 2 între retailerii din România, este prezentă în economia locală din 2005 prin Kaufland România S.C.S. (Kaufland România). Primul magazin Kaufland s-a deschis în București, iar acum Kaufland România s-a extins în toată țara, ajungând la 167 de magazine la final de februarie 2023.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de până la 3,4 miliarde de euro