Lectură de un minut

14 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Jysk echipează magazinele cu recipiente de colectare a bateriilor, becurilor și electronicelor mici stricate

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Ecotic împreună cu JYSK demarează o campanie de conștientizare a colectării separate în vederea reciclării deșeurilor de baterii, becuri, neoane și electronice mici. Toate cele 118 magazine JYSK sunt echipate cu recipiente dedicate colectării separate. În perioada următoare, clienții JYSK vor primi la casa de marcat mini recipiente gratuite destinate colectării separate de baterii portabile la domiciliu.

Clienții pot aduce la recipientul dedicat următoarele produse:

  • Baterii portabile consumate (AA, AAA, baterii tip pastila, baterii de telefon/laptop/cameră foto)
  • Becuri/neoane stricate
  • Electronice uzate de mici dimensiuni (mouse, tastatura, telecomanda, încărcătoare, căști etc).

Ce se întâmplă cu deșeurile aduse la recipient?

Deșeurile aduse la recipientul dedicat vor ajunge pe fluxul reciclării. Prin predarea deșeurilor electrice și de baterii spre reciclare, materialele periculoase sunt îndepărtate în condiții de siguranță, iar cele care pot fi valorificate ajung materii prime secundare folosite în fabricarea de noi produse.

JYSK este unul dintre retailerii de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Compania scandinavă își desfășoară activitatea în peste 50 de țări, are peste 28.500 de angajați și peste 3.100 de magazine. JYSK a inaugurat primul magazin pe data de 2 aprilie 1979 în Danemarca, în orașul Aarhus. JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 118 magazine în România. Compania JYSK este deținută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu și alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 39,1 miliarde DKK în anul financiar 2020-2021. Cifra de afaceri JYSK este de 32,6 miliarde DKK în anul financiar 2020-2021.

Sursa foto: Roberto Sorin, Unsplash

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Jysk echipează magazinele cu recipiente de colectare a bateriilor, becurilor și electronicelor mici stricate