Lectură de 2 minute

20 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Iulius obține o finanțare de 72 milioane euro de la Corporația Financiară Internațională pentru construirea unei clădiri de birouri IT

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Corporația Financiară Internațională (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, oferă o finanțare de 72 de milioane de euro către Palas Campus, o sucursală a Iulius Holding, pentru construirea unei clădiri de birouri eficiente din punct de vedere energetic, care va fi folosită de către societăți din domeniul IT&C, cu o suprafață de 60.000 m2 la Iași.

Acesta este primul împrumut verde acordat de către IFC unei companii românești având sediul în România.

Noul complex va primi din partea IFC Certificarea EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies - Excelență în proiectare pentru o eficiență crescută) pentru clădiri. Clădirile EDGE utilizează cu cel puțin 20% mai puțină energie și mai puțină apă decât clădirile obișnuite, diminuând în acest fel schimbările climatice.

Până în prezent, IFC a investit 5,4 miliarde de dolari în clădiri verzi de pe întregul mapamond, iar în cadrul programului EDGE au fost realizate economii de peste 220.000 tone de dioxid de carbon la nivelul a numeroase clădiri comerciale și rezidențiale. Sistemul de certificare EDGE dezvoltat de către IFC ajută dezvoltatorii de proiecte imobiliare să construiască în mod ecologic.

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este o instituție globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din piețele emergente. Activitatea se desfășoară în peste 100 de state ale lumii. În exercițiul financiar 2020, au investit 22 de miliarde de dolari în societăți private și instituții financiare din diverse țări aflate în curs de dezvoltare.

Iulius este un operator și dezvoltator de proiecte mixte de regenerare urbană din România, cu o experiență în domeniul imobiliar de peste 30 de ani. Iulius operează un portofoliu de retail de peste 300.000 m2, două proiecte mixte de revitalizare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), și trei malluri regionale (Iulius Mall Iași, Iulius Mall Cluj-Napoca și Iulius Mall Suceava), care atrag peste 68 de milioane de vizitatori în fiecare an. În segmentul clădirilor de birouri, Iulius exploatează 13 clădiri verzi cu o suprafață totală de peste 152.000 m2 în cadrul rețelei naționale United Business Center, unde își au sediul peste 80 de societăți comerciale, cu peste 15.000 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Iulius obține o finanțare de 72 milioane euro de la Corporația Financiară Internațională pentru construirea unei clădiri de birouri IT