Lectură de 2 minute

09 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Ikea va construi un magazin sustenabil în Copenhaga, cu grădină pe acoperiș și copaci

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Ikea va deschide în 2023 un magazin sustenabil în Copenhaga, cu o grădină publică pe acoperiÈ™, un spaÈ›iu de 250 de metri pătraÈ›i de copaci, 1.450 metri pătraÈ›i de panouri solare È™i locuri de parcare pentru peste 760 de biciclete.

Retailerul va deschide un nou magazin în Copenhaga în 2023, care va răspunde cerinÈ›elor capitalei daneze È™i viziunii ecologice asupra oraÈ™ului. Retailerul se va adapta miÈ™cării sustenabile, atât în ceea ce priveÈ™te conceptul său, cât È™i în abordarea culturală, scrie Retail Detail.

Ikea va avea o grădină pe acoperiș

Aproape jumătate dintre locuitorii oraÈ™ului merg cu bicicleta spre locul de muncă È™i doar o treime au la dispoziÈ›ie o maÈ™ină. Prin urmare, compania suedeză È™i-a propus să pună la dispoziÈ›ia doritorilor o gamă ce cuprinde mai mult de 760 de biciclete cu livrarea în aceeaÈ™i zi. Mai mult, clienÈ›ii vor putea să ia imediat acasă articolele mai mici.

Jette Jorgensen, managerul de extindere al retailerului, a declarat că magazinul din centrul oraÈ™ului nu va funcÈ›iona doar ca spaÈ›iu de vânzare cu amănuntul, ci va fi È™i spaÈ›iu de întâlnire pentru localnici.

„Localnicii pot, de asemenea, să bea o ceaÈ™că de cafea acolo, să stea pe acoperiÈ™ sau să se întâlnească cu prietenii pentru cină”, au declarat reprezentanÈ›ii grupului.

Noul magazin Ikea - design sustenabil

Noul magazin al retailerului va fi situat lângă cea mai apropiată gară, districtul Meatpacking È™i portul din interiorul oraÈ™ului. Magazinul Ikea va avea È™i un restaurant, o cafenea È™i o grădină pe acoperiÈ™, deschisă publicului. AcoperiÈ™ul clădirii va servi È™i drept pasarelă care leagă partea de sud de centrul oraÈ™ului.

Citeste si:
Hornbach caută angajati: ce salarii pune la bătaie retailerul  
Hornbach caută angajati: ce salarii pune la bătaie retailerul  

Mai mult, Ikea vrea să devină o companie cu o economie circulară până în 2030, astfel că noul magazin se încadrează în această perspectivă. Clădirea va avea certficarea BREEAM, una dintre cele mai cunoscute metode de evaluare a performanÈ›ei ecologice a clădirilor È™i va încuraja folosirea energiei regenerabile cât mai mult posibil. Pentru ca acest lucru să fie realizabil, 250 de copaci vor fi plantaÈ›i È™i 25% din faÈ›ada clădirii va fi aoperită cu verdeață. În plus, retailerul suedez de mobilă va furniza 1.450 mp de panouri solare.

ReIlea are a fost al 253-lea deschis în a 35-a Å£ară, pe 21 martie 2007. În luna iunie 2019, Ikea a inaugurat noul magazin de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, o investiÅ£ie de 90 de milioane de euro, care a creat 600 de noi locuri de muncă.

Sursa foto: Dorte Mandrup

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Ikea va construi un magazin sustenabil în Copenhaga, cu grădină pe acoperiÈ™ È™i copaci