Lectură de un minut

15 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Grupul Bimbo, compania care a preluat Vel Pitar, va închide o fabrică

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Conducerea grupului Bimbo a informat reprezentanții lucrătorilor de la fabrica El Verger (Spania, Alicante) cu privire la decizia de a închide unitatea de lucru. Fabrica, în care lucrează 90 de persoane, produce pâine prăjită și gustările Takis. 

Sursa foto: Shutterstock

Cu mai mult de jumătate de secol de viață, fabrica devenise un punct de referință pentru regiunea Marina Alta, care trăiește din turism și nu are o activitate industrială fundamentală, după cum amintește sindicatul spaniol CCOO, notează inforetail.es.

Mai mult, sindicatul a respins decizia și studiază un calendar de manifestații, dacă va fi necesar, pentru a împiedica închiderea. În prezent, a fost inițiată o procedură de 30 de zile pentru negocierea condițiilor de încetare a activității.

De asemenea, sindicatul este convins că este posibil să mențină producția în El Verger. Organizația sindicală înțelege că menținerea activității și a locurilor de muncă nu este incompatibilă cu recenta deschidere a unei linii de producție tortilla chips Takis la fabrica din Santa Perpètua (Barcelona).

Aceasta este a doua închidere a unei fabrici Bimbo din Spania în abia un an și jumătate, după ce în septembrie 2022 a anunțat încetarea activității la centrul său de producție din Paracuellos (Madrid), fiind afectați aproximativ 300 de lucrători.

Mexicanii de la Bimbo au apărut pe piață în 1945, ca producător de produse de panificație, începând cu doar patru produse destinate familiilor din clasa de mijloc: pâine albă mare și mică, pâine neagră și pâine feliată pentru prăjit.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul Bimbo, compania care a preluat Vel Pitar, va închide o fabrică