Lectură de 2 minute

07 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Mexicanii de la grupul Bimbo, cei care dețin și Vel Pitar, au achiziționat o covrigărie

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Bimbo Bakeries USA, o filială a grupului Bimbo SAB, a achiziționat National Choice Bakery din South St. Paul,  SUA. Termenii financiari ai tranzacției nu au fost dezvăluiți.

Sursa foto: Shutterstock

Înființată în 1990 sub numele de Twin City Bagel Inc., cu scopul de a furniza zilnic covrigi proaspeți comerțului local, National Choice Bakery produce în prezent covrigi de tip european (fierți în apă și copți în cuptor) pentru industriile de retail și de servicii alimentare, potrivit bakingbusiness.com.

Compania produce covrigi proaspeți, refrigerați, congelați și de tip "decongelare și vânzare", într-o varietate de dimensiuni. De asemenea, întreprinderea oferă covrigi cu mai multe arome, printre care afine, scorțișoară și stafide, totul, pâine prăjită, hawaiian, ceapă, simplu, pumpernickel, grâu și cereale integrale.

Tranzacția include fabrica de producție cu certificare kosher de 66.000 de metri pătrați a National Choice Bakery din South St. Paul.

Vel Pitar, preluat de Bimbo

Vel Pitar a fost achiziționat anul acesta de către Grupo Bimbo, multinaționala mexicană evaluată la peste 15 mld. de dolari. Vel Pitar era controlat de fondul de investiţii american Broadhurst, administrat la rândul său de New Century Holdings (NCH Capital), care astfel marchează un exit important în piața românească.

Deși valoarea tranzacției nu poate fi expusă, din motive de confidențialitate, grupul Bimbo a precizat că etichetele Vel Pitar nu vor dispărea din magazine, odată cu realizarea tranzacției.

Mexicanii de la Bimbo au apărut pe piață în 1945, ca producător de produse de panificație, începând cu doar patru produse destinate familiilor din clasa de mijloc: pâine albă mare și mică, pâine neagră și pâine feliată pentru prăjit.

Vel Pitar a luat naștere în 2001, prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit și panificație, achiziționate anterior de fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat în România de către New Century Holdings (NCH).

Citeste si:
Ce spun directorii executivi din întreaga lume despre costuri și creștere în 2024
Ce spun directorii executivi din întreaga lume despre costuri și creștere în 2024

În perioada 2002 – 2006, Vel Pitar s-a mărit, fiind cumpărate alte companii precum Spicul Argeş Piteşti (2002) și Pangran Iaşi şi Gorjpan Târgu Jiu (2003). În 2004, Vel Pitar a achiziționat și unitatea de producţie din oraşul Balş, devenită punctul de lucru din Râmnicu Vâlcea.

În plus, în 2005, Vel Pitar a fuzionat cu societăţile Postăvarul Braşov şi Panem Giurgiu, urmând ca în 2007, compania să se împartă în trei societăți autonome ca obiect de activitate, mai exact:

  • panificaţie – Vel Pitar,
  • morărit – Şapte Spice,
  • retail– VP Magassin.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mexicanii de la grupul Bimbo, cei care dețin și Vel Pitar, au achiziționat o covrigărie