Lectură de 2 minute

23 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Grupul Aaylex, producătorul Cocorico, intră în Cooperativa Țara Mea

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

AAylex ONE, companie în industria agroalimentară românească și programele implementate, producătorul de carne de pui premium Cocorico, The All-Natural Chicken Brand, încheie un parteneriat strategic privind dezvoltarea și comercializarea de produse “ready to cook” și “ready to eat” cu Cooperativa Țara Mea.

Sursa foto: Cocorico

AAylex One va beneficia prin parteneriatul strategic de o extindere a pieței de desfacere, încurajând consumul produselor autohtone. Cooperativa Țara Mea își va folosi experiența din domeniu pentru a dezvolta și comercializa produse bine adaptate la piață și la nevoile sale.

Produsele bazate pe carne de pui, cu trasabilitate 100% românească, vor fi produse în noile fabrici AAylex ONE, dotate cu tehnologii unice și automatizări avansate, de ultimă generație. Totodată, sunt convins că acest parteneriat va genera o creștere a cifrelor de afaceri a ambelor companii cu cel puțin 5%, doar anul acesta.

Bogdan Stanca, fondator și Președinte Directorat AAylex ONE

Astăzi peste 93% dintre produsele de pe piață, pe segmentele “ready to cook” și “ready to eat”, provin din import și acest lucru trebuie schimbat, pentru că România are produse de o calitate extraordinară. Trebuie doar să ținem pasul cu trendurile din piață. Și putem face asta investind continuu în game noi de produse.

Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea

AAylex ONE este una dintre cele mai mari companii producătoare de carne de pasăre din Europa, cu o experiență de peste 40 de ani în domeniu. Compania este cunoscută prin marca de produse din carne de pasăre Cocorico, vândută atât local, cât și în peste alte 10 țări din lume. AAylex ONE este cel mai mare exportator de carne de pui din România.

Grupul este integrat pe verticală, având în componență fabrici de nutrețuri și cereale pentru fermele de pui, ferme de reproducție, incubație și creștere pui, un abator propriu ultra-modern, robotizat la finele lui 2019, precum și două fabrici de produse ready to eat sub marca Cocorico Original (Cocorici, pastrame și specialități din pui).

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul Aaylex, producătorul Cocorico, intră în Cooperativa Țara Mea