Lectură de un minut

12 Dec 2023 - Știri și Noutăți

[FOTO] Balenciaga a lansat prima colecție sportivă, pentru zăpadă și munte

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Balenciaga, brandul de modă de lux aparținând grupului Kering, a prezentat pe 15 noiembrie, în magazine și pe site-ul său, o colecție de îmbrăcăminte și echipament de schi rezistent. Este prima colecție sportivă a brandului. Pentru această lansare, compania a deschis, de asemenea, mai multe magazine pop-up în diferite orașe din întreaga lume.

Sursa foto: Pixabay

Colecția include plăci de snowboard, schiuri, ghete, căști și bețe pentru schi alpin, schi fond și drumeții. Îmbrăcămintea include jachete din polar, jachete din nailon, hanorace și pantaloni de schi din material tehnic rezistent la rupere, notează pinkermoda.es.

Una dintre cele mai recente realizări ale companiei este un film biografic în șase părți despre viața designerului spaniol Cristóbal Balenciaga, care va avea premiera pe Disney+ la 19 ianuarie. Serialul este inspirat din viața și moștenirea designerului născut în Guetaria. Acesta a fost adesea considerat un om enigmatic și extraordinar de talentat, care a sfidat convențiile sociale ale vremii și a revoluționat lumea modei. În rolul principal joacă actorul Alberto San Juan.

Filmul biografic prezintă viața creatorului începând din 1937, când și-a prezentat prima colecție haute couture la Paris, și după ce fusese deja extrem de activ pe piața spaniolă. De asemenea, se concentrează pe diferite aspecte ale istoriei sectorului modei, cum ar fi rivalitatea istorică dintre firmele Chanel, Dior și Givenchy, printre altele. De asemenea, evidențiază măiestria sa în materie de cusături, manipularea țesăturilor și capacitatea sa de a crea volume și forme.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  [FOTO] Balenciaga a lansat prima colecție sportivă, pentru zăpadă și munte