Lectură de un minut

01 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Fostul CEO al companiei de cosmetice L'Occitane vrea să achiziționeze brandul pentru 6 milioane de euro 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Miliardarul austriac Reinold Geiger, care este deja acționar majoritar, vrea să scoată complet L'Occitane de la Bursă. El a lansat o ofertă de preluare care evaluează grupul de îngrijire a pielii la aproximativ 6,5 miliarde de euro. Pentru a ridica acțiunile rămase de pe bursa din Hong Kong, Geiger oferă 34 de dolari Hong Kong pe acțiune, în timp ce prețul actual al acțiunilor este de aproximativ 29,5 dolari Hong Kong.

Sursa foto: Unsplash

Este deja a doua încercare a lui Geiger, care deține astăzi 72% din acțiuni, deoarece planurile anterioare fuseseră anulate de miliardar în septembrie. Acum, însă, investitorul susține că tranzacția este necesară pentru a reconstrui bazele unei creșteri durabile pe termen lung, notează retaildetail.eu.

„Sectorul cosmeticelor trece prin schimbări profunde, iar afacerea noastră s-a transformat semnificativ într-un grup multibrand echilibrat din punct de vedere geografic", a declarat Geiger.

Orientarea către piața asiatică

Sectorul cosmeticelor se dovedește remarcabil de rezistent în ciuda climatului economic dificil. Sephora și L'Oréal, printre altele, au depășit așteptările, iar L'Occitane a înregistrat, de asemenea, o creștere a vânzărilor cu 13%, până la 2,13 miliarde de euro până în 2023. Cu toate acestea, sectorul frumuseții se luptă cu scăderea cererii în China, în timp ce Asia-Pacific reprezintă 42% din vânzările totale ale L'Occitane.

Tocmai Reinold Geiger a fost cel care a orientat cândva L'Occitane spre Asia, crezând în potențialul consumatorului asiatic de lux. După ce austriacul a preluat în 1994 o participație minoritară în brandul francez, pe atunci aproape falimentar, a devenit chiar director general pentru a asigura o pătrundere în această zonă.

În 2021, Geiger s-a retras, dar a rămas președinte și director executiv. Faptul că nu poate renunța la lanțul "său" este tot atât de evident astăzi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fostul CEO al companiei de cosmetice L'Occitane vrea să achiziționeze brandul pentru 6 milioane de euro