Lectură de un minut

15 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Farmec a vândut peste două milioane de dezinfectanți și va continua producția și după pandemie

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Farmec a început producția de biocide pentru uz personal și medical, în 2020, după o investiție de 500.000 de euro, mare parte alocată cercetării, testării și avizării produselor și a vândut până acum două milioane de dezinfectanți, potrivit unui comunicat de presă.

La începutul acestui an, compania a decis să continue și să extindă producția de dezinfectanți și după pandemia de COVID-19.

Compania a înregistrat, în ultimul an, un volum de două milioane de dezinfectanți vânduți. Din volumul total distribuit, 60% a fost destinat consumatorului final, iar 40% consumului colectiv (spitale, școli, primării, secții pentru votare, poliție). Produsele au fost și sunt distribuite prin toate canalele de distribuție: magazine proprii, comerț tradițional, e-commerce, dar și în marile lanțuri de retail.

La începutul pandemiei de COVID-19, Farmec a început în regim de urgență producția de:

  • dezinfectanți pentru mâini Farmec pentru uz personal (cu acțiune rapidă, recomandat pentru utilizări frecvente, disponibil în trei variante: 150 ml, 3 l și 5 l);

  • un nou săpun lichid antibacterian Farmec;

  • dezinfectant universal Nufăr (într-un format extins, cu trigger, pentru o utilizare mai practică, precum și la volume mai mari);

  • dezinfectanți pentru mâini și suprafețe Dermofarm (pe bază de alcool etilic 80% v/v, creați special pentru unitățile medicale, disponibili în varianta de 750 ml și de 5 l).

    Citeste si:
    5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail
    5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail

Farmec are certificare internațională GMP și comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 țări.

În martie 2021, rețeaua de magazine de brand deținute de Farmec cuprinde 8 magazine Farmec, localizate în Cluj-Napoca, Arad, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara, 22 magazine Gerovital care se găsesc în București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Ploiești, Suceava, Iași, Piatra Neamț, Galați, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Râmnicu Vâlcea.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Farmec a vândut peste două milioane de dezinfectanți și va continua producția și după pandemie