Lectură de un minut

15 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Farmec a vândut peste două milioane de dezinfectanți și va continua producția și după pandemie

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Farmec a început producția de biocide pentru uz personal și medical, în 2020, după o investiție de 500.000 de euro, mare parte alocată cercetării, testării și avizării produselor și a vândut până acum două milioane de dezinfectanți, potrivit unui comunicat de presă.

La începutul acestui an, compania a decis să continue și să extindă producția de dezinfectanți și după pandemia de COVID-19.

Compania a înregistrat, în ultimul an, un volum de două milioane de dezinfectanți vânduți. Din volumul total distribuit, 60% a fost destinat consumatorului final, iar 40% consumului colectiv (spitale, școli, primării, secții pentru votare, poliție). Produsele au fost și sunt distribuite prin toate canalele de distribuție: magazine proprii, comerț tradițional, e-commerce, dar și în marile lanțuri de retail.

La începutul pandemiei de COVID-19, Farmec a început în regim de urgență producția de:

  • dezinfectanți pentru mâini Farmec pentru uz personal (cu acțiune rapidă, recomandat pentru utilizări frecvente, disponibil în trei variante: 150 ml, 3 l și 5 l);

  • un nou săpun lichid antibacterian Farmec;

  • dezinfectant universal Nufăr (într-un format extins, cu trigger, pentru o utilizare mai practică, precum și la volume mai mari);

  • dezinfectanți pentru mâini și suprafețe Dermofarm (pe bază de alcool etilic 80% v/v, creați special pentru unitățile medicale, disponibili în varianta de 750 ml și de 5 l).

    Citeste si:
    Cum vor arăta birourile viitorului: schimbările care pot apărea
    Cum vor arăta birourile viitorului: schimbările care pot apărea

Farmec are certificare internațională GMP și comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 țări.

În martie 2021, rețeaua de magazine de brand deținute de Farmec cuprinde 8 magazine Farmec, localizate în Cluj-Napoca, Arad, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara, 22 magazine Gerovital care se găsesc în București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Ploiești, Suceava, Iași, Piatra Neamț, Galați, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Râmnicu Vâlcea.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Farmec a vândut peste două milioane de dezinfectanți și va continua producția și după pandemie