Lectură de 2 minute

27 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Fabrica de lapte Brașov, producător al brandului Olympus, se alătură acordului voluntar de ieftinire a laptelui 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Fabrica de Lapte Brașov, producătorul local al brandului Olympus, a participat la discuțiile mediate de Consiliul Concurenței pe tema acordului voluntar privind reducerea prețului laptelui de consum.

 

 

Sursa foto: Olympus

Astfel, Olympus a decis să se alăture inițiativei, considerând-o benefică pentru clienții finali, și urmează a agrea cu retailerii implementarea acestui acord voluntar.

Compania rămâne deschisă discuțiilor cu autoritățile pentru a identifica cele mai bune soluții în interesul consumatorilor români și pentru susținerea fermierilor și a pieței laptelui.

Acordul voluntar între retaileri și procesatori pentru reducerea prețului pentru laptele de consum a fost convenit pentru o perioadă de șase luni și urmează să se aplice de la 1 mai, după cum s-a decis la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă și reprezentanți ai fermierilor, ai procesatorilor din industria alimentară, ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România și ai Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România.

Reducerea de minimum 20% a prețului la raft se va aplica laptelui din fabricile românești, care costă în prezent peste 7 lei/litru și se va împărți între retaileri (minimum 10%) și procesatori (minimum 10%).

În funcție de rezultatele monitorizării, Consiliul Concurenței va discuta cu reprezentanții Guvernului, pentru a vedea ce măsuri se impun.

Grupul Hellenic Dairies, din care Olympus face parte, are peste zece ani de prezență la raft pe piața românească. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor. Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operațiuni în 47 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deține cinci fabrici în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi, băuturi vegetale și sucuri naturale, o fabrică de apă minerală naturală, în Halkidiki, și o fabrică de băuturi răcoritoare, în Trikala.

Citeste si:
Amenzi ANSVSA de aproape 3 milioane de lei în industria lactatelor: ce nereguli au găsit inspectorii
Amenzi ANSVSA de aproape 3 milioane de lei în industria lactatelor: ce nereguli au găsit inspectorii
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fabrica de lapte Brașov, producător al brandului Olympus, se alătură acordului voluntar de ieftinire a laptelui