Lectură de 4 minute

05 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Empowering Women in Agrifood: 10 antreprenoare au fost acceptate în ediția a doua a programului

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

În cea de-a doua ediție a programului „Empowering Women in Agrifood” pentru a dezvolta idei de afaceri în sectorul agroalimentar s-au înscris 43 de antreprenoare. Programul dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest pentru al doilea an consecutiv, oferă celor 10 participante mentorat personalizat, sesiuni de networking, conexiuni și acces la o platformă digitală internațională cu posibilitatea de a primi finanțare de până la 10.000 de euro.

Cele 10 antreprenoare selectate în program sunt:

  • Ana-Maria Ilie – Băuturi fermentate pe bază de ceai verde și miere neprocesată ce oferă consumatorului beneficii pentru sistemul imunitar și digestiv, susținând producătorii locali.

  • Annamaria Kiss – Servicii de urban edible landscaping- peisagistică productivă, dedicate pasionaților de grădinărit de toate vârstele care activează în mediul urban și adepților stilului de viață sănătos și sustenabil.

  • Cristiana Necula – Produse de tip pachete premium ce conțin diverse sortimente de cereale, semințe oleaginoase și leguminoase pentru boabe provenite din agricultură sustenabilă regenerativă.

  • Eugenia Ana Bucur – Biscuiți cu acțiune hipoglicemiantă care contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2, sindrom metabolic sau obezitate.

  • Eva Csutak – Gama de alimente Foodwellness: produse fară aditivi din zona deserturilor, BioFood-produse din materii prime bio, produse personalizate pentru persoane cu diverse intoleranțe sau afecțiuni.

  • Ioana Verebi – Soluție de monitorizare a sănătății culturilor viiticole prin folosirea unui sistem digital bazat pe observația culturilor cu drone și intervenție specifică și țintită asupra plantelor bolnave.

  • Ioana Miruna Toanchina – Producerea de prăjituri și confecții raw-vegane preparate după rețete adaptate inclusiv diverselor afecțiuni precum diabetul, livrate direct catre consumator.

    Citeste si:
    Analiză CBRE: Timiș, în topul județelor preferate de investitorii din sectorul agricol
    Analiză CBRE: Timiș, în topul județelor preferate de investitorii din sectorul agricol
  • Raluca Sorina Hladiuc- Aplicație mobilă pentru grădinărit ce își propune să educe populația din mediul urban mai ales despre agricultura organică la scară mică, dar și în cultivarea unei grădini ca hobby, chiar și în spatii restrânse.

  • Raluca Oancea – Producție de afine bio într-o fermă specializată cu lanț de distribuție scurt, de la plantație direct la consumator.

  • Stefania Filip – Produse de tip gemuri, dulcețuri și sucuri naturale obținute prin presare la rece fără adaos de zahăr, conservanți sau adaosuri chimice, folosind materii prime locale.

În cadrul programului antreprenoarele se vor întâlni cu 10 mentori pregătiți să le ofere cele mai bune sfaturi pentru dezvoltarea ideilor și a planului de business.

Cei 10 mentori din program sunt:

  1. Mădălina Cocan - Marketing Manager, Lăptăria cu caimac

  2. Romeo Vasilache – Director executiv, Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii

  3. Mircea Vădan - Manager/Board Member, Activize.Tech/Cluj Startups

  4. Gabriela Enescu – Partener Uppercase- Peregrin

  5. Cristina Chiriță - Expert Entrepreneurship and Innovation Ecosystems

  6. Mihai Mihu - Coordonator proiecte, Asociatia Creștem România

  7. Ștefania Cristescu – Director Marketing și Comunicare, Patria Bank

  8. Stelian Burduhos – Fondator, HORECA LAND ROMANIA

  9. Dana Lupșa-Tătaru- Fondator, Brand Alchemist

  10. Lucia Radu- Project Manager, Impact Hub Bucharest

Ce urmează?

Antreprenoarele vor participa la 5 evenimente principale ce vor avea loc pe parcursul celei de-a doua jumătăți a anului, din iulie până în decembrie 2020:

  • Eveniment de prezentare a programului – 5 iulie

  • Eveniment de matchmaking mentor – mentee – 9 iulie

  • Workshop de business – august

  • Eveniment Masterclass-training si pregatire si eveniment deschis cu invitați din domeniu- septembrie

  • Eveniment de pitching și networking – finalul lunii noiembrie

Participantele vor avea posibilitatea de a câștiga până la 10.000 de euro, de a descoperi alte programe EIT Food, precum și acces la investitori, business angels și cooperative, care o să le ajute să ducă afacerile lor la următorul nivel.

Empowering Women in Agrifood este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 80 de femei antreprenor din 8 țări europene (Lituania, Portugalia, România, Spania, Bulgaria,Grecia, Polonia și Turcia) și este implementat în România de Impact Hub Bucharest.

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene.

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Empowering Women in Agrifood: 10 antreprenoare au fost acceptate în ediția a doua a programului