Lectură de 2 minute

21 Jul 2023 - Știri și Noutăți

După ce și-a cedat magazinele franceze către Carrefour, grupul Delhaize se retrage și din Luxemburg

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

După ce și-a cedat magazinele franceze către Carrefour, grupul Delhaize se retrage și din Luxemburg. Retailerul a decis să părasească ultima sa piață străină, vânzând cele 27 de unități din Luxemburg către retailerul francez E.Leclerc.

 

Sursa foto: Unsplash

Retragerea este completă

La doar o săptămână după ce și-a cedat magazinele franceze către Carrefour, retailerul belgian își vinde acum și magazinele din Luxemburg ale lanțurilor Match, Smatch și Cora. Cumpărătorul este E.Leclerc, cunoscut de noi mai ales pentru tricoul cu buline din Turul Franței, potrivit RetailDetail.eu.

Cei 1.200 de angajați luxemburghezi nu trebuie să se teamă pentru locurile lor de muncă, se arată în comunicat: E.Leclerc promite să le păstreze locul de muncă. Lanțul originar din Bretania speră să finalizeze transferul înainte de sfârșitul anului.

Vânzarea filialei din România

A fost un an plin de evenimente pentru retailerul belgian, care își părăsește ultimele trei piețe străine într-un interval de trei luni: vânzarea filialei din România în aprilie (tot către Carrefour) precede tranzacțiile de astăzi și de săptămâna trecută.

În plus, a existat asimilarea planificată și începută a magazinelor Match belgiene în lanțul Louis Delhaize, care a fost desființată odată cu sosirea unui nou director general.

Dacă analiștii își puneau deja întrebări cu privire la securitatea operațională a restanțelor din Belgia după vânzarea filialei franceze, aceste întrebări nu vor face decât să revină mai puternic odată cu noua afacere.

Retailerul nu a putut obține beneficiul fiscal de 200 de milioane de euro

Retailerul olandez Ahold Delhaize nu va primi scutirea fiscală de 200 de milioane de euro la care spera după fuziunea Ahold-Delhaize. Curtea de Apel din Amsterdam respinge acum și această cerere.

În luna martie a anului trecut, tribunalul din Haarlem a considerat cazul nefondat, iar acum Curtea de Apel din Amsterdam a decis că impozitul pe profit nu este prea mare. Aceasta este o lovitură grea pentru Ahold Delhaize, având în vedere că, altfel, în zece ani, ar fi putut obține un beneficiu fiscal total de 200 de milioane de euro.

Citeste si:
Carrefour a deschis cel de-al 57-lea hipermarket din țară
Carrefour a deschis cel de-al 57-lea hipermarket din țară

Ahold Delhaize studiază verdictul, dar subliniază că a continuat întotdeauna să plătească impozitele. Totuși, verdictul nu înseamnă că societatea trebuie să plătească taxe suplimentare, ci doar că pierde o rambursare sperată. Acest lucru este diferit față de Belgia, unde anul trecut compania a trebuit să plătească 382 de milioane de euro în plus, după o dispută cu autoritățile fiscale în legătură cu achiziția magazinelor americane Delhaize.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  După ce și-a cedat magazinele franceze către Carrefour, grupul Delhaize se retrage și din Luxemburg