Lectură de un minut

06 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Lovitură grea pentru Ahold Delhaize. Retailerul nu a putut obține beneficiul fiscal de 200 de milioane de euro

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Retailerul olandez Ahold Delhaize nu va primi scutirea fiscală de 200 de milioane de euro la care spera după fuziunea Ahold-Delhaize. Curtea de Apel din Amsterdam respinge acum și această cerere.  

Sursa foto: Unsplash

Retailerul spera să obțină dreptul de a deduce din impozitul pe profit această sumă atât de mare ca "fond comercial de fuziune" timp de zece ani după fuziunea cu Delhaize din 2016, dar atât autoritățile fiscale, cât și două instanțe diferite sunt de altă părere, relatează RetailDetail.

După ce autoritățile fiscale olandeze nu au luat în considerare fondul comercial, Ahold a decis să acționeze în instanță.

„Conform legilor și reglementărilor actuale, sunt posibile mai multe interpretări în ceea ce privește tratamentul fiscal al acestui fond comercial. Pentru a clarifica acest lucru, părțile au decis să aducă dosarul în instanță", a declarat atunci reprezentanții lanțului de supermarketuri.

Tribunalul din Haarlem a considerat cazul nefondat

În luna martie a anului trecut, tribunalul din Haarlem a considerat cazul nefondat, iar acum Curtea de Apel din Amsterdam a decis că impozitul pe profit nu este prea mare. Aceasta este o lovitură grea pentru Ahold Delhaize, având în vedere că, altfel, în zece ani, ar fi putut obține un beneficiu fiscal total de 200 de milioane de euro.

Ahold Delhaize studiază verdictul, dar subliniază că a continuat întotdeauna să plătească impozitele. Totuși, verdictul nu înseamnă că societatea trebuie să plătească taxe suplimentare, ci doar că pierde o rambursare sperată. Acest lucru este diferit față de Belgia, unde anul trecut compania a trebuit să plătească 382 de milioane de euro în plus, după o dispută cu autoritățile fiscale în legătură cu achiziția magazinelor americane Delhaize.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lovitură grea pentru Ahold Delhaize. Retailerul nu a putut obține beneficiul fiscal de 200 de milioane de euro