Lectură de 3 minute

04 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Decathlon începe toamna aceasta producția de biciclete în noua fabrică de la Timișoara a SMW. Retailerul vrea ca 50% din componente să fie produse local

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Sport Mechanical Workshop (SMW), noua fabrică de la Timișoara unde Decathlon va produce 1,5 milioane de biciclete anual în anul 2025, va fi inaugurată toamna aceasta, după o investiție de 30 de milioane de euro și va scoate pe piață și biciclete asistate electric. Decathlon își propune ca peste 50% dintre componentele folosite pentru asamblarea bicicletelor să fie produse la nivel local, a declarat Raul Buzgar, production country leader al Decathlon, într-un interviu pentru Retail.ro.

 

Fabrica partenerului Decathlon, Sport Mechanical Workshop (SMW), va concentra toată activitatea de producție de biciclete a Decathlon în România, cu o investiție care depășește 30 de milioane de euro, având în plan producția a peste 1,5 milioane de biciclete anual în 2025, printre care și biciclete asistate electric, pentru România și Europa.

În prezent, activitatea fabricii, unde Decathlon produce alături de SMW încă din 2016, presupune asamblarea finală a bicicletelor, din componente și materii prime importate în principal, din diverse părți ale lumii.

Noua fabrica SMW va avea într-o primă fază peste 22.000 de metri pătrați acoperiți, urmând ca după extinderea din 2024 să aibă peste 32.000 de metri patrăți. În 2022 fabrica o să aibă peste 350 de angajați, urmând ca o dată cu lansarea producției de cadre și extinderea unității de producție din 2024 să se ajungă la 600 de oameni.

Pentru că procesul de recrutare este adesea dificil, iar lipsa forței de muncă se resimte în toate domeniile, Decathlon și-a propus să se implice în programele de învățământ dual.

„Dupa cum se știe foarte bine, deficitul forței de muncă din România este o problemă foarte serioasă, pe care o întâlnim în aproape toate domeniile și categoriile de muncă. Totuși, faptul că avem un proiect planificat pe 10 ani cu o vizibilitate bună a nevoilor umane, faptul că lucrăm într-o industrie „verde" care aduce un aport pozitiv societății, ne ajută să atragem oamenii și în momentul de față angajările decurg conform planului. Ne dorim să lansăm și niste proiecte cu instituțiile de învățământ din zonă, pentru a deveni și un centru de formare a tinerilor prin intermediul învățământului dual sau al practicii universitare”, a declarat Raul Buzgar, production country leader al Decathlon.

Peste jumătate din componentele de biciclete, produse local

Decathlon a lansat vara aceasta RO Bike Valley, un proiect care urmărește dezvoltarea unor parteneriate pentru aprovizionarea cu componentele necesare, obținerea materiilor prime, asigurarea serviciilor de distribuție și dezvoltare a produselor din regiunea Banatului. Decathlon își propune ca peste 50% dintre componentele folosite pentru asamblarea bicicletelor să fie produse la nivel local.

Raul Buzgar, production country leader al Decathlon, va fi unul dintre speakerii de la conferința anuală retailArena, organizată de Wall-street.ro și Retail.ro. Înscrie-te la conferința retailArena: A Game of the Future și află cele mai noi informații din retail, FMCG, e-commerce și domeniile conexe de la speakeri de top din industrie.

Citeste si:
Decathlon lansează un nou portofoliu de produse și dezvăluie noul logo al brandului 
Decathlon lansează un nou portofoliu de produse și dezvăluie noul logo al brandului 

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009 și depășind 1.300 de colaboratori în 2020.

Anul trecut, compania a deschis cel de-al 28-lea magazin din România, în Brăila.

Decathlon comercializează și articole cu eticheta „Fabricat în România”, produsele fabricate în cele trei unități de producție din țară: București, Timișoara și Reșița. În cadrul acestora sunt produse echipamente sportive marcă proprie pentru drumeții montane și trekking, precum încălțăminte, dar și articole textile pentru ciclism și biciclete pentru adulți și copii.

Sursa foto: smw.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Decathlon începe toamna aceasta producția de biciclete în noua fabrică de la Timișoara a SMW. Retailerul vrea ca 50% din componente să fie produse local