Lectură de un minut

21 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Danone transformă fabrica Alpro din Alsacia în cea mai mare din Europa, după o investiție de 16,5 milioane de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de lactate Danone investește 16,5 milioane de euro într-o nouă linie de producție pentru băutura Alpro în nord-estul Franței, care va genera anual 70.000 de tone suplimentare.

Astfel, fabrica din Issenheim, Alsacia, va deveni cea mai mare unitate de producție pentru băuturile bazate pe plante ale Danone în Europa, anunță compania, citată de publicația just-food.com.

Noua linie de producție va deveni operațională în iulie 2022, iar aici vor fi produse diferite băuturi pe bază de soia, orz, orez, alune, nucă de cocos și migdale.

Capacitatea de producție va crește cu 70.000 de tone, anual, în contextul în care compania lucrează zilnic cu 400 de fermieri care cultivă soia și generează 80% din materia primă necesară pentru a produce local băutura Alpro.

În luna iunie a acestui an, Alpro a lansat pe piața din România prima gamă de băuturi vegetale cu nivel crescut de proteină, Alpro High Protein, dedicată sportivilor, care conține un aport suplimentar de proteine, obținute doar din plante, respectiv 50 de grame de proteine pentru sortimentele de un litru și 15 grame pentru cele de 250 de ml.

Danone activează pe piața produselor lactate din România, de mai bine de 20 de ani. Are o fabrică în București și mai multe puncte de lucru la nivel național. Producătorul și distribuitorul de alimente a finalizat anul trecut cu afaceri de 633,4 milioane de lei, în creștere cu 3,4% și un profit de peste 21 de milioane de lei, în scădere de 26,4%, având 376 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Danone transformă fabrica Alpro din Alsacia în cea mai mare din Europa, după o investiție de 16,5 milioane de euro