Lectură de 4 minute

29 Jun 2020 - Știri și Noutăți

Cum a fost prima săptămâna de shopping în Veranda Mall: Mizăm pe minim 70% din traficul dinaintea pandemiei

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Centrul comercial Veranda s-a redeschis in 15 iunie, însă nu funcÈ›ioneză la capacitate maximă, cinematograful È™i food court-ul fiind în continuare închise. În prima săptămâna de la redeschidere, traficul în Veranda Mall a fost puÈ›in peste aÈ™teptările reprezentanÈ›ilor centrului comercial, care mizează pe un minim de 70% din traficul anterior pandemiei È™i declarării stării de urgență. În continuare însă există vizitatori care sunt reticenÈ›i în a li se măsura temperatura, măsură obligatorie impusă de Veranda Mall. 

"Dinamica evenimentelor din prima săptămână de după deschidere a fost destul de bună È™i în linie cu aÈ™teptările noastre. Am putea chiar spune ca au fost puÈ›in depășite, cel puÈ›in din punct de vedere al traficului. Mizăm pe un minim de 70% din traficul anterior pandemiei È™i declarării stării de urgență È™i acesta ne-a depășit puÈ›in aÈ™teptările. Din punct de vedere al vânzărilor, este mult prea devreme pentru a trage linie È™i nici nu avem date suficiente", au declarat reprezentanÈ›ii Veranda Mall.

Veranda Mall a anunÈ›at o serie de măsuri de siguranță privind redeschiderea centrului comercial, precum agenÈ›i de pază la fiecare intrare È™i proceduri de verificare a temperaturii cu termometre fără contact la intrarea în mall. ReprezentanÈ›ii centrului comercial au mai spus că elimină obiectele care permit socializarea, de la desfiinÈ›area băncilor È™i a spaÈ›iilor de fumat până la eliminarea meselor din food court (care se menÈ›ine).

"Există în continuare persoane reticente la măsurarea temperaturii, deÈ™i o facem în cel mai puÈ›in invaziv mod cu putință, dar este o dificultate cu care se confruntă toate clădirile comerciale È™i instituÈ›iile publice care au fost nevoite să implementeze astfel de măsuri de control acces", au declarat reprezentanÈ›ii Veranda Mall la solicitarea wall-street.ro.

De fiecare dată când apar astfel de discuÈ›ii sau întrebări, personalul Veranda explică vizitatorilor că respectă prevederile legale È™i recomandările autorităților È™i că astfel de măsuri, independent de eficienÈ›a acestora, sunt menite să protejeze oamenii.

"Până la urma măsurarea temperaturii È™i obligativitatea purtării măștilor pot fi incomode pentru toată lumea implicata în proces, însă trebuie să avem în vedere È™i binele comun È™i sănătatea tuturor".

Veranda Mall: Traficul a depășit așteptările noastre

În prima săptămâna de la redeschiderea centrelor comerciale traficul a depășit aÈ™teptările Veranda Mall, însă reprezentanÈ›ii centrului comercial spun că acesta nu este un indicator suficient pentru a evidenÈ›ia schimbările de comportament induse de pandemie. "Acestea se pot vedea È™i în obiceiurile de cumpîrare, timpul petrecut în mall, mijloacele de deplasare folosite sau alÈ›i indicatori pe care îi putem doar intui în acest moment".

În ceea ce priveÈ™te strict nivelul traficului, unul dintre principalii factori explicativi este legat de oportunitățile prezente în centrul comercial. "Pentru că nu trebuie să uitam că nu funcÈ›ionam în totalitate, cinematograful fiind închis, la fel È™i locurile de luat masa din interior. Cei mai mulÈ›i clienti locuiesc în vecinatate, ceea ce înseamnă È™i obiceiuri de cumpărare È™i de vizitare puÈ›in diferite față de alte centre comerciale, care se pot traduce în vizite pietonale mai dese È™i de mai scurtă durată. Astfel, pentru noi mai este importantă È™i vremea, care a fost destul de capricioasa în ultimele zile È™i acestor factori li se adaugă È™i reticenÈ›a consumatorilor vizavi de centrele comerciale, datorată contextului epidemiologic".

Citeste si:
Leroy Merlin a închiriat două spații comerciale ale Cora. Când și unde vor fi deschise noile magazine de bricolaj 
Leroy Merlin a închiriat două spații comerciale ale Cora. Când și unde vor fi deschise noile magazine de bricolaj 

ReprezentaÈ›ii Veranda Mall mai spun că în momentul în care cadrul legal le va permite să funcÈ›ioneze în întregime se aÈ™teaptă la o creÈ™tere suplimentară a numărului de vizitatori.

Recent, Veranda Mall a anunÈ›at că a lansat un marketplace online pentru retailerii care le sunt chiriaÈ™i în centrul comercial. Veranda Mall a devinit astfel primul centru comercial care lansează operaÈ›iunile online pentru chiriaÈ™ii săi, într-o perioadă în care activitatea acestora a fost grav afectată de pandemia de coronavirus care a dus la închiderea retailului fizic. Shop.verandamall.ro poate fi accesat din 12 iunie, numără deja câteva magazine partenere Veranda Mall, iar reprezentaÈ›ii mall-ului spun că vor să atragă È™i retaileri online care nu le sunt chiriaÈ™i.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Cum a fost prima săptămâna de shopping în Veranda Mall: Mizăm pe minim 70% din traficul dinaintea pandemiei