Lectură de 3 minute

09 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Clienții VTEX au avut vânzări aproape triple în noiembrie. Sectoarele beauty, îmbrăcăminte și accesorii și produsele alimentare au avut cele mai mari creșteri

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

VTEX, platforma enterprise de comerț digital, anunță rezultatele pentru luna noiembrie a anului 2021, înregistrând o valoare totală brută a mărfurilor (GMV - Gross Merchandise Value) de 1,3 miliarde de dolari. Valoarea reprezintă o creștere de 1% comparativ cu cifrele lunii noiembrie din 2020, aproape triplu fațăd e valoarea GMV pentru aceeași lună a anului 2019 și rezultă  o rată de creștere anuală compusă de 63% pe doi ani. 

La tradiționala deschidere a sezonului de cumpărături, în luna noiembrie 2021, VTEX a înregistrat o accelerare a numărului de comenzi, care a crescut cu 25% YoY (year-over-year), ceea ce demonstrează tendința consumatorilor pe termen lung de a face cumpărături online într-un mod frecvent și o rată de penetrare tot mai mare a comerțului digital.

În luna noiembrie a acestui an, VTEX a remarcat creșteri exponențiale a sectoarelor de frumusețe & sănătate, produse alimentare și îmbrăcăminte & accesorii din peste 32 de țări în care este prezentă, respectiv creșteri YoY a GMV cu 53%, 41% și 26%. Aceste categorii au fost printre cele mai populare în anul 2021, mai ales în contextul în care consumatorii sunt deja obișnuiți să cumpere astfel de produse online.

„Performanța VTEX din luna noiembrie a confirmat faptul că, deși pandemia a accelerat creșterea ecommerce, tendința este de fapt una permanentă. Consumatorii care au optat pentru comerț digital în trecut au rămas loiali, iar noii cumpărători apreciază modul de utilizare și confortul shopping-ului online. Tendința consumatorilor de a cumpăra din diverse sectoare inclusiv din categorii non-tradiționale promite dezvoltarea în continuare a comerțului digital”, declară Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

De asemenea, VTEX valorifică trendurile de social selling și comerț conversațional, oferind tehnologie pentru cele două concepte destinate consumatorilor moderni. În luna noiembrie, compania a remarcat o creștere a interesului și adoptarea ambelor tendințe, ceea ce a contribuit la îmbunătățirea experienței de cumpărarepentru consumatorii din întreaga lume.

Principalele rezultate ale VTEX în noiembrie 2021:

  • Vânzările lunii noiembrie au atins valoarea maximă de Black Friday, la data de 26 noiembrie, ora 19:00 ET, moment în care clienții VTEX au înregistrat în jur de 1.867 comenzi pe minut.

  • VTEX a înregistrat 1,4 milioane de comenzi la nivel global cu ocazia Black Friday 2021.

  • Numărul total al comenzilor în rândul clienților VTEX a crescut cu 25% YoY în luna noiembrie, de 2,6 ori volumul din 2019.

    Citeste si:
    De la mileuri bucătărie la ceas de perete cu cuc din lemn: ce au căutat românii pe eMAG în 2023
    De la mileuri bucătărie la ceas de perete cu cuc din lemn: ce au căutat românii pe eMAG în 2023
  • Valoarea brută a mărfurilor a VTEX aproape s-a triplat față de luna noiembrie a anului 2019, rezultând o valoare CAGR de 63% pe doi ani.

  • Principalele cinci țări care au înregistrat cele mai mari creșteri ale GMV au fost Brazilia, Argentina, Peru, Mexic și Italia.

  • Valoarea GMV generată de marketplace-urile proprii ale clienților VTEX a depășit dublul valorii YoY, valorificând marketplace-ul nativ, managementul comenzilor și caracteristicile omnichannel ale VTEX, împreună cu un ecosistem puternic, care oferă experiențe de comerț digital complete.

VTEX furnizează o platformă enterprise de comerț digital, care le permite brandurilor și retailerilor să realizez un time-to-market mai rapid, să ajungă la clienții din canal mai rapid și să descopere noi arii pentru dezvoltare.

Platforma VTEX a fost înființată în Brazilia și este concepută în conformitate cu standarde și funcționalități de tip enterprise-level, astfel încât peste 2.000 de clienți cu peste 2.500 de magazine active în 32 de țări au apelat la servicile sale în 2020.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Clienții VTEX au avut vânzări aproape triple în noiembrie. Sectoarele beauty, îmbrăcăminte și accesorii și produsele alimentare au avut cele mai mari creșteri