Lectură de 2 minute

24 Sep 2021 - Știri și Noutăți

VTEX anunță a treia ediție Accelerator, programul ce încurajează comerțul colaborativ și construirea unui ecosistem digital la nivel global

Roxana Vasile

VTEX, platforma enterprise de comerț digital, una dintre cele mai mari din accelerarea transformării comerțului digital din America Latină, care se extinde în prezent la nivel global, anunță cea de-a treia ediție a programului său VTEX Accelerator. Cererile pot fi depuse până la 14 noimebrie. 

Încă de la lansarea din anul 2020, programul VTEX Accelerator și-a propus să stimuleze dezvoltarea piețelor de comerț digital la scară globală, într-o manieră ce se bazează pe colaborare și a ajutat startup-urile. Astfel, VTEX speră să încurajeze comerțul colaborativ și să construiască un ecosistem digital la nivel global pentru acest sector.

În cele două ediții anterioare, VTEX Accelerator a înregistrat un număr de 538 de cereri de înscriere din peste 44 de țări. În plus, trei câștigători și un finalist al programului — Usedesk, ChatCenter, Photoslurp și respectiv BrainDW — și-au transformat deja ideile în soluții complet funcționale, disponibile pe VTEX App Store.

„Participarea la programul VTEX Accelerator a fost o experiență nemaipomenită pentru compania noastră. În calitate de câștigători, am avut acces la mentorat și la formare în domeniul comerțului digital. În paralel, dezvoltarea de parteneriate cu VTEX ne-a permis să integrăm soluția noastră într-un ecosistem global al operatorilor de comerț digital”, afirmă Gonzalo Baeg Veglia, co-fondator al ChatCenter Network, unul dintre câștigătorii VTEX Accelerator.

Retail jobs

Noua ediție a programului VTEX Accelerator

Cererile de înscriere la cea de-a treia ediție a programului VTEX Accelerator pot fi depuse până pe data de 14 noiembrie. În urma unui proces de selecție, prin care va fi luată în considerare relevanța soluțiilor specifice pentru regiunile și stadiile de avansare, vor fi aleși 36 de finaliști care vor concura în cadrul a șase probe finale, acestea urmând să se desfășoare în luna decembrie.

Dintre acestea, 18 startup-uri vor fi alese câștigătoare și vor participa la program începând cu 1 februarie 2022, beneficiind de granturi acordate fără componenta de contribuție proprie, în valoare de până la 10.000 de dolari, pentru a-și dezvolta propriile soluții pe VTEX App Store, mentorat de specialitate, asistență tehnică și vizibilitate în ecosistemul de comerț digital.

Selecția finală va fi decisă de o comisie de jurați, formată din Mariano Gomide, co-fondator și co-CEO VTEX, Geraldo Thomaz, co-fondator și co-CEO la VTEX, Patricia Amaro, fostă membră a consiliului de administrație în cadrul Unilever Spania, Gabriel Cabrera, fost director regional pentru America Latină la SONY și Francesco Ceballos, co-fondator MercadoLibre.

VTEX furnizează o platformă enterprise de comerț digital, care le permite brandurilor și retailerilor să realizez un time-to-market mai rapid, să ajungă la clienții din canal mai rapid și să descopere noi arii pentru dezvoltare.

Citeste si:
Floria.ro începe un parteneriat cu VTEX pentru dezvoltarea digitală și își propune să își extindă rețeaua de florării partenere

Platforma VTEX a fost înființată în Brazilia și este concepută în conformitate cu standarde și funcționalități de tip enterprise-level, astfel încât peste 2.000 de clienți cu peste 2.500 de magazine active în 32 de țări au pelat la servicile sale în 2020.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  VTEX anunță a treia ediție Accelerator, programul ce încurajează comerțul colaborativ și construirea unui ecosistem digital la nivel global