Lectură de 2 minute

16 Mar 2021 - Știri și Noutăți

CEO-ul Danone, demis de consiliul grupului. Decizia, pusă pe seama rezultatelor slabe în vânzări

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Comisia grupului alimentar Danone a anunțat că Emmanuel Faber a fost demis din poziția de CEO pe care o ocupa, urmând să se retragă și din funcția de președinte. Decizia vine după ce la începutul anului a debutat o criză de management când Bluebell Capital Partners, care a cumpărat și deține acțiuni în cadrul companiei, a impus schimbarea conducerii. Investitorul critica la acel moment modul de coordonare a firmei și era dezamăgit de valoarea scăzută a acțiunilor.

Conform Retail Detail, gigantul francez pune decizia pe seama rezultatelor slabe amplificate de pandemia Covid-19, care a afectat major vânzările către industria HoReCa.

În ultimele luni, CEO-ul Faber a fost subiectul unor atacuri venite din partea unor investitori. Aceștia au reclamat vânzările scăzute în comparație cu cele ale rivalilor, Unilever sau Nestle, dar și prețurile mici ale acțiunilor.

La începutul lunii fusese comunicat faptul că Faber rămâne preşedinte, dar că va trebui să renunţe la funcţia de director general. Cele mai recent informații arată că Faber este acum demis din ambele roluri pe care le deținea în cadrul companiei. Faber se alăturase grupului din 2007, fiind numit CEO din octombrie 2014 și președinte din decembrie 2017.

Bluebell Capital Partners, care deține acțiuni la Danone de la finalul anului 2020, ar fi trimis diverse solicitări conducerii, pentru a regândi strategia și modul în care compania este gestionată. Astfel, printre priorităție noilor investitori a fost încă de la început majorarea profitului.

Noua poziție de CEO ar urma să fie ocupată de Gilles Schnepp, recent numit director.

Tot anul trecut, Danone trecea printr-un scandal de imagine când anunța o reorganizare majoră a afacerii, cu prețul a până la 2.000 de concedieri. Compania menționa că are planuri de a regrupa cele trei domenii de afaceri (produse lactate și vegetale, nutriție specializată și apă) pe zone geografice.

Compania Danone este prezentă în România din 1996, iar din 1999 a început și producția de iaurt în țară. Portofoliul local include mărci precum Activia, Danonino, Actimel, Danone Delicios, Casa Bună, Cremosso, Danette.

Citeste si:
Bogdan Vlad preia funcția de CEO al holdingului ROCA Agri RDF
Bogdan Vlad preia funcția de CEO al holdingului ROCA Agri RDF

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  CEO-ul Danone, demis de consiliul grupului. Decizia, pusă pe seama rezultatelor slabe în vânzări