Lectură de 3 minute

09 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Studiu: cât de des își schimbă românii televizoarele și ce buget alocă magazinelor

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Cel mai recent sondaj iSense Solutions arată că respondenții sunt mai puțin îngrijorați, în general, cu privire la epidemia de COVID și sunt mai optimiști că lucrurile vor reveni curând la normal. Totodată, același studiu conferă o imagine în privința celor mai cumpărate produse de îngrijire personală în ultima lună, dar și despre obiceiul românilor de a-și cumpăra un televizor - cât de des și cât plătesc.

Studiul Consumer Stress Score arată că au scăzut îngrijorările cu privire la mai multe aspecte incluse în calculul scorului de stres, printre cele mai importante scăderi fiind cele legate de îngrijorările privind posibilitatea de infectare și capacitatea statului de a gestiona situația provocată de Coronavirus.

Produsele de îngrijire personală preferate de români

Conform studiului, s-a concluzionat că cele mai cumparate produse de îngrijire personală din ultimă lună au fost cele pentru îngrijirea corpului (78%), pentru îngrijirea părului (74%) și deodorantele/ parfumurile (71%). Lista este completată de produsele de epilare (47%), cremele de îngrijire a tenului (42%) și demachiante (34%) sau produse de machiaj (23%).

Fiecare dintre acestea au fost achizitionate de peste 70% dintre consumatorii 18-65 din mediul urban, utilizatori de Internet. În ceea ce privește criterii de care consumatorii țin cont atunci când aleg produse cosmetice în top 3 sunt - prețul, review-urile și conținutul de ingrediente naturale. Faptul că sunt produse dermatocosmetice, că sunt la promoție, de la un brand profesional sau o versiune organică sunt criterii la fel de valoroase. Printre cele mai puțin importante aspecte în alegerea cosmeticelor se numără faptul că sunt un produs nou (19%), că aparțin unei companii internaționale (17%), sau să fie recomandate de un influencer (11%)

Achiziția de televizoare

Un studiu arată că românii de 18-65 ani, utilizatori de Internet din mediul urban, cumpără un TV nou o dată la 5 ani. În medie, în gospodăriile din România se găsesc 2 sau 3 televizoare. Totodată, mai bine de 80% dintre cei care au răspuns sondajului au spus că au un televizor inteligent în casă, în prezent.

În ceea ce privește bugetul, românii cheltuiesc în medie undeva la 2.500 de lei pentru achiziția unui televizor, iar categoria de buget este cea mai puțin importantă, existând cerere și pentru produse de peste 3.000 de lei.

Majoritatea românilor aleg să își schimbe televizoarele pentru că vor o îmbunătățire a calității imaginii (display, rezoluție) și urmăresc schimbările din piață. 40% dintre respondenți au spus că sunt dornici să își schimbe TV-ul în acest an.

CITEȘTE și despre programul rabla pentru electrocasnice aici și aici.

Citeste si:
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine

La studiul omnibus, care prezintă date săptămânale, reprezentative pentru mediul urban, au participat persoane cu vârste cuprinse între 18 – 65 de ani, care utilizează internetul. Compania fondată de Traian Năstase și Andrei Cânda este specializată în domeniul cercetării de piață, în prezent derulând diverse studii în perioada epidemiei Covid 19 în vederea înțelegerii comportamentului românilor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Studiu: cât de des își schimbă românii televizoarele și ce buget alocă magazinelor