Lectură de un minut

07 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Carrefour semnează un parteneriat cu șapte producători de bunuri de larg consum

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Alexandre Bompard, directorul general al Carrefour a apărut recent la prezentarea unei coaliții cu șapte producători (Danone, Savencia, Andros, Bel, Bonduelle, Unilever și Nutrition & Santè) cu scopul de a relansa piața produselor vegetale.

Sursa foto: Carrefour

În cadrul evenimentului, Bompard a făcut referiri la necesitatea ca distribuția și industria să colaboreze pentru binele consumatorilor.

În ceea ce privește această alianță, care are ca scop democratizarea și dezvoltarea alternativelor pe bază de plante pentru clienții săi, șeful Carrefour s-a declarat "mândru" să facă parte din ea alături de cei șapte parteneri producători.

Directorul general al Carrefour, a încercat să construiască punți de legătură cu producătorii de bunuri de larg consum, la doar câteva zile după ce a făcut declarații în presă. Acesta a făcut aluzie la "responsabilitatea" industriei pentru inflație și la refuzul acesteia de a "renegocia" prețurile, punând un accent deosebit pe Procter & Gamble, Henkel și Unilever.

"Astăzi, alimentația reprezintă aproape un sfert din emisiile noastre, una din două gospodării are un flexitarian, încălzirea globală se accelerează, iar puterea de cumpărare a francezilor este supusă la mari presiuni", amintește Alexandre Bompard.

De asemenea, Bompard a mai adăugat că obiectivul colectiv este de a ajunge la o cifră de afaceri de 3 miliarde de euro până în 2026.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour semnează un parteneriat cu șapte producători de bunuri de larg consum