Lectură de 2 minute

03 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Carrefour a confirmat zvonurile cu privire la restructurări. Peste 900 de locuri de muncă, desființate  

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Retailerul francez Carrefour a confirmat zvonurile potrivit cărora intenționează să elimine o mie de locuri de muncă în Franța. Toate cele 979 de concedieri sunt la birouri: nu se vor pierde locuri de muncă în magazine sau depozite.
 

Sursa foto: Carrefour

Zvonurile privind reducerea forței de muncă la Carrefour Franța au fost confirmate recent. Retailerul a declarat că a fost nevoit să facă această reorganizare pentru a-și "proteja în mod durabil competitivitatea", pentru a fi mai performant, a deveni mai agil și a deservi mai ușor magazinele, scrie RetailDetail.

Până la 979 de locuri de muncă vor fi eliminate, toate în Franța și numai la birourile companiei. Locațiile susceptibile de a fi afectate sunt sediul central din Paris din Massy, Evry (Essonne), Mondeville (Calvados) și sediile regionale.

O procedură de concediere colectivă va fi lansată la jumătatea lunii septembrie, în acord cu sindicatele. Toate disponibilizările vor fi voluntare. Aproximativ 7.000 de persoane lucrează în prezent la sediul central al Carrefour.

Carrefour își consolidează prezența în România

Când și-a anunțat planul strategic „Carrefour 2026” în noiembrie, CEO-ul Alexandre Bompard anunțase deja că firma va trebui să economisească până la patru miliarde de euro între 2022 și 2026.

Pentru această sarcină, retailerul a apelat la firma de consultanță McKinsey și Alixio, specialist în strategie socială și managementul transformării.

În ceea ce privește România, Carrefour a semnat un acord cu Grupul Louis Delhaize ce presupune preluarea activităților Cora din România, incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2400 de angajați.

Această tranzacție va consolida prezența Carrefour în România, prin hipermarketurile și formatele de proximitate preluate în locații cheie; acestea vor fi transformate ulterior în magazine ale brandului Carrefour și adaptate formatelor sale.

Citeste si:
Carrefour a deschis cel de-al 57-lea hipermarket din țară
Carrefour a deschis cel de-al 57-lea hipermarket din țară

Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile abilitate în domeniul concurențial și se așteaptă a fi finalizată până la sfârșitul anului 2023.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour a confirmat zvonurile cu privire la restructurări. Peste 900 de locuri de muncă, desființate